Digitaal Museum: Mercedes-Benz Ecoliner

Mercedes-Benz EcolinerMisschien wel het meest ondergewaardeerde Mercedes-truckmodel is de Ecoliner, de distributietruck die tussen LP en Atego zat. De officiële naam van de truck was LK oftewel Leichte Klasse. Het was dan ook het lichtere zusje van de SchwerKlasse. Intern werd hij ook wel LN2 genoemd, of BM673-679.
Mercedes-Benz Ecoliner
De Mercedes-Benz Ecoliner kwam in 1983 op de markt. Hij was er met gewichten van 6½ tot 19 ton en dieselmotoren van 90 tot 201 pk. De cabine deelde plaatdelen met de T2 (later Vario). In Brazilië was er een torpedo-versie en ook Freightliner gebruikte de cabine voor normaalstuur trucks.
Mercedes-Benz Ecoliner
In 1998 werd de Ecoliner vervangen door de Atego. De jongste exemplaren zijn dus al weer bijna 20 jaar oud. Toch kun je de Ecoliner nog regelmatig tegenkomen, vooral bij autosport-evenementen. Het blijkt een perfecte racetransporter te zijn. Mercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz AtronHet zware Braziliaanse broertje, de Mercedes-Benz Atron….Mercedes-Benz Atron…is ook met neus te koop.Freightliner FLEn ook op de Freightliner FL prijkt de bekende cabine.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *