PrintCMR toont digitale CMR van TransFollow op Mega Trucks Festival

De digitale vrachtbrief van TransFollow (Beurtvaartadres) maakt een flinke opmars. Op het Mega Trucks Festival in Den Bosch laat PrintCMR in diverse demonstraties precies zien hoe het werkt. Er wordt in “Jip en Janneke taal” uitleg gegeven. Dit maakt de demo geschikt voor de chauffeur, de planner en de eigen rijder.

De ontwikkeling van de Digitale CMR is in volle gang. TransFollow is getoetst aan de praktijk en een aantal bedrijven werken er dagelijks mee. De kring van gebruikers wordt steeds groter en het valt steeds meer logistieke partners op: de digitale CMR gaat er komen!

De voordelen van de digitale CMR
De papieren CMR kent een aantal nadelen die de digitale CMR oplost. Het digitale document is a-la minute beschikbaar voor afzender, geadresseerde en de transporteur en constant voorzien van de laatste informatie. Voor de verwerking van de administratie hoeft niet meer te worden gewacht tot het document een keer binnen komt, wat de controle eenvoudiger maakt. Het invullen met de balpen is verleden tijd, de planner of afzender kan direct de ingevulde CMR doorsturen naar de chauffeur en een goede leesbaarheid is gegarandeerd. Opmerkingen kunnen worden voorzien van foto’s die direct aan de vrachtbrief worden gehangen. Ideaal om later snel te zien hoe de situatie ook al weer was. De handtekening op het document is juridisch sterker dan die op papier en in hoog tempo wordt het in andere Europese landen geaccepteerd. Middels de TransFollow App is de chauffeur verlost van het eindeloos meesjorren van de vrachtbrief.
Scania L141
PrintCMR verzorgt de demonstratie.
PrintCMR is altijd al een handig maatje geweest om papieren vrachtbrieven in te vullen en af te drukken. Sinds TransFollow de digitale CMR is gaan leveren, is aan PrintCMR alles gedaan om de voordelen ten volle te benutten. Zo is de overeenkomst tussen papier en digitaal nog altijd aanwezig, waardoor het gebruik uitermate herkenbaar zal zijn. Mocht het nodig zijn, dan is de papieren CMR nog altijd te maken met één druk op de knop!

De PrintCMR truck zal op de Mega Trucks Festival staan met daarnaast een tent waar Wim Lagerweij de demonstraties verzorgd. De sessies van een half uurtje worden regelmatig opnieuw gegeven, waardoor iedere bezoeker zelf het juiste moment kan kiezen om de demo te bekijken.

Het Mega Trucks Festival wordt gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 december in de Brabanthallen in Den Bosch.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *