Nieuw: Scania CrewCab

Scania’s CrewCab is een instituut op markten over de hele wereld. Het is nu de beurt aan de nieuwe generatie trucks om uitgebreid te worden met een ultramoderne versie van de P-serie Scania CrewCab in twee maten. Hulpdiensten en brandweerkorpsen die snel en veilig personeel en materieel moeten vervoeren, hebben echt iets om naar uit te kijken.
Scania P360
“De nieuwe CrewCab van Scania wordt gekenmerkt door het op de branche afgestemde en modulaire concept, wat in gewone taal betekent dat de CrewCab dezelfde kwaliteit en veiligheid en hetzelfde comfort biedt als onze andere cabines”, aldus Henrik Eng, Product Director, Urban, Scania Trucks. “De cabine kent geen compromissen maar evenmin speciale oplossingen, ook al zijn dit hooggespecialiseerde producten die op maat gemaakt worden voor veeleisende taken waarbij levens op het spel staan.”

Meer flexibiliteit
“Met ons nieuwe aanbod is het mogelijk om optimale oplossingen op maat te vinden voor allerlei toepassingen waarbij u een manschappencabine nodig hebt, zonder compromissen te hoeven sluiten of geconfronteerd te worden met buitensporige levertijden”, zegt Eng. “Als je daar nog de veilige wegeigenschappen, uitstekende remmen en motoren tot 500 pk bij optelt, zie je dat dit de perfecte oplossing is voor hulpdiensten die snel onderweg moeten kunnen zijn.”
Scania P360
Alles wordt gekenmerkt door flexibiliteit en mogelijkheden om de cabine precies volgens de eigen wensen van de klant te ontwerpen. Scania schat dat de productietijd voor een standaard hulpdienstvoertuig nu ten minste 30 procent korter is geworden dankzij de manschappencabines van de nieuwe truckgeneratie en andere kenmerken. De cabines zijn goed voorbereid voor het leggen van elektrische en luchtleidingen, er zijn een heleboel stevige bevestigingspunten en er is een bovenste rij gaten aangebracht op het frame van het voertuig waar de carrosseriebouwer gebruik van kan maken.

De bemanningsruimte kan met allerlei zaken worden uitgerust, van afzonderlijke aircosystemen tot verwarmingssystemen die handmatig worden bediend of automatisch worden geregeld, in combinatie met het basissysteem van het voertuig. De zitplaatsen kunnen losse stoelen of banken zijn en worden uitgerust met verschillende gordelconfiguraties, afhankelijk van of de passagiers reddingskleding dragen.
De instaptrede is verbeterd en er zijn een aantal duidelijk zichtbare handvatten om te helpen bij het in- en uitstappen. Ook zijn opties als het Scania City Safe Window, een hoge luchtinlaat, een verticale uitlaat of diverse PTO’s rechtstreeks vanuit de fabriek verkrijgbaar.

Sterkste bemanningscabine ter wereld
Een uniek kenmerk van alle Scania-cabines is dat ze, naast de gebruikelijke botsproeven, ook impact- en kanteltests ondergaan overeenkomstig zwaardere Zweedse voorschriften.
Scania P360
De nieuwe manschappencabine van Scania is ook echt helemaal nieuw. Ze is volledig geïntegreerd in het modulaire systeem van Scania en kan op dezelfde manier worden uitgerust als alle andere P-cabines, ongeacht of u een CP28 of CP31 kiest. De langere versie is ook verkrijgbaar in twee verschillende dakhoogtes: Laag (de keuze van de meeste klanten) of Normaal. Een belangrijke verklaring voor de naadloze indruk die het geheel maakt, is dat het gehele verlengde gedeelte, ongeacht de variant, zich achter het voorste cabinedeel bevindt (de beschikbare ruimte is niet simpelweg in tweeën verdeeld).

“We geloven dat onze nieuwe Scania CrewCab een succes zal worden bij hulpdiensten en andere klanten die zowel een bemanning als materieel moeten vervoeren”, zegt Eng. “De cabine kan maximaal acht personen vervoeren, die zich kunnen verplaatsen met een mate van comfort en veiligheid die nieuwe standaarden zet in de branche.”
Scania P360
Scania’s CrewCab kan worden besteld met alle versies van Scania’s DC09- en DC13-motoren, gecombineerd met automatische versnellingsbakken van Allison of Scania’s eigen automatische versnellingsbakken met Scania Opticruise. Ook iets grotere oplossingen met een elektronisch bestuurde derde naloopas (6×2*4) kunnen nu rechtstreeks vanuit de fabriek worden besteld.

Leider in zijn klasse
“De nieuwe Scania CrewCab is gebaseerd op de kwaliteit die al door de Scania P-serie en de nieuwe truckgeneratie wordt geboden”, zegt Eng. “Maar de keuzevrijheid is misschien nog steeds het allerbelangrijkste kenmerk – het feit dat het voertuig kan worden toegesneden op de behoeften van de klant. We zijn ervan overtuigd dat we met de nieuwe Scania CrewCab een nog groter marktaandeel in deze toepassingen zullen verwerven.”

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *