Digitaal Museum: Steyr FE460A

Steyr FEVanuit Hongarije komt deze Steyr FE460A. Hongarije is het paradijs voor de Steyr-liefhebber. In thuisland Oostenrijk is het merk zo goed als uitgestorven, maar in het buurland rijden ze nog volop. Logisch: 100 jaar geleden was het nog één land. Na de Eerste Wereldoorlog niet meer, na de Tweede Wereldoorlog kwam er zelfs ruim 50 jaar lang een ijzeren gordijn tussen de landen te liggen, maar de band is altijd gebleven.Steyr FEIn de jaren ’90 werd Steyr door MAN overgenomen. De lichte MAN trucks kregen toen de (aangepaste) Steyr cabine. De zware Steyr typen werden op een gegeven moment vervangen door MAN’s met een andere grille. De liefhebbers van dat andere Oostenrijkse merk, ÖAF, konden ook die naam op de grille krijgen.Steyr FEDe MAN F2000 werd vervangen door de TGA. Dit was het laatste model wat nog met Steyr ‘smoel’ te krijgen was. De bouwvoertuigen en zwaar transport trekkers moesten het nog even met de oude cabine en techniek doen, maar kregen (zowel bij MAN als Steyr) wel een nieuwe naam: FE. In 2004 verdwenen de naam Steyr voor trucks ook binnen Oostenrijk van het toneel, men moet het voortaan met MAN doen.Steyr FEDit exemplaar, wat bj Ritchie in Moerdijk is verkocht, heeft voorheen dienst gedaan bij Felbermayr. Steyr FE

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *