Opsporing verzocht: Wouda’s Scania 81

Eergisteren had ik mail:

Beste Alex,

De aanleiding dat ik jou deze mail stuur komt doordat mijn voormalig werkgever en oud buurman met pensioen gaat. Zit momenteel in de oude foto’s om een er mooie collage van te maken. Het gaat om Veetransportbedrijf FA. T.Wouda & Zn uit Surhuisterveen. Nu weet ik dat er nog een aantal ex Wouda trucks rondrijden. Nu toetste ik vanmiddag bij het RDW een aantal kentekens in van de oudere vrachtwagens, en tot mijn verbazing stond de oude Scania 81 nog geregistreerd. Het gaat dus om een Scania 81 met kenteken 52-SB-86. Deze truck begon zijn leven als losse trekker bij houthandel Schuil ook uit Surhuisterveen. Toen de trekker 2 jaar oud was kocht mijn buurman hem van Schuil. Het chassis werd iets verlengd en er kwam een veebak op. Na mijn buurman is de Scania naar Koudijs-Wouda gegaan en kwam er een mengvoeder bak op. Staat op google een foto van Geert Huisman in de Koudijs-wouda kleuren. Hier stond ook vermeld dat de truck hierna bij Terpstra in Menaldum is beland. Nu vond ik foto’s van jou van Terpstra trucks en auto’s. Weet jij misschien ook iets over deze Scania te vertellen. Ga morgen uiteraard ook zelf even contact zoeken met Terpstra. Graag hoor ik van je.

Met vriendelijke groet,

Rinze Kolk


Helaas wist ik van niks, maar gisteren had ik nog een mailtje van Rinze.
Scania 81

Helaas op dood spoor Alex. De 81 is door Terpstra uit Menaldum een aantal jaren terug verkocht. Hij wist mij niet te vertellen waar de Scania is heen gegaan. Staat echter nog wel geregistreerd bij Rdw. Staat bij dat de truck van 1e particuliere eigenaar is. Terwijl hij er minimaal 4 (bedrijfsmatig) heeft gehad. Misschien op oldtimer kenteken gezet en daardoor nu 1e eigenaar registratie. Misschien Kun je nog een oproepje doen op de site over de 81. Misschien dat iemand in het oldtimer circuit iets weet. Hieronder nog enkele foto’s voor je.

De andere foto’s staan in een eigen blogpost, maar jullie voelen het al aankomen, wie heeft meer informatie over de verdere geschiedenis en huidige verblijfplaats van deze truck?

2 Comments

  1. Tjeerd vd velde 22 december 2017 Reply
    • Alex Miedema 23 december 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *