Spaanse truck smeert Heerenveen vol met diesel


Heerenveen – Een Spaanse vrachtwagenchauffeur heeft in Heerenveen voor flink wat consternatie gezorgd. De chauffeur raakte een verhoging waarna de dieseltank lek raakte. Hierdoor trok hij een dieselspoor van meerdere kilometers door het dorp.

Door de politie werd onder andere de Stadionsweg deels afgesloten. De weg was dankzij de diesel spekglad te worden. Om ongevallen te voorkomen is WeNau samen met Omrin ingeschakeld om de wegen weer schoon te maken. Met behulp van een ZOAB-cleaner en vele liters reinigingsmiddel is dit uiteindelijk gelukt.

De chauffeur kwam op de Mercurius ter hoogte van de Wensink tot stilstand. Opgeroepen brandweerlieden van het Heerenveense brandweerkorps hebben met onder andere zand de plas diesel hier gedempt. De vrachtwagen is hierna naar een nabij gelegen industrieterrein gebracht, hier zal hij gerepareerd worden.

De politie spreekt van een spoor van enkele kilometers. Hoe lang het spoor precies was durfden ze niet te zeggen, zeker was dat over een lengte van meer dan twee kilometer de wegen spekglad waren.

Tekst en foto’s: Richard de Boer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *