Hoondert rijdt steengoed: zesde truck in derde etappe

Op dag 1 van de Africa Eco Race maakte Adwin Hoondert al kennis met de stenen in Marokko, maar in de derde etappe ontdekte hij pas goed hoeveel ze er daarvan hebben. “Miljoenen. Paden vol met alleen maar stenen, keien en knippen. Ik heb nooit geweten dat er zoveel stenen liggen in Marokko.” Desondanks verliep de derde etappe best aardig voor Hoondert, die als zesde truck over de streep kwam na 400 kilometer stenen.

Foto: Rallymaniacs


Het was een aanzienlijk betere dag dan de tweede etappe, toen Hoondert alle mogelijke problemen kende. Het enige ongemak vandaag was een ongeplande duik in een greppel en het nog steeds niet goed werkende bandendruksysteem. “Onderweg vloog er een slang los en de ventielen werken niet goed, maar daar kunnen we wel wat aan doen, denk ik.” Kapotte banden leverde het niet op, omdat de ondergrond weinig varieerde in de 400 kilometer van Foum Zguid naar Assa.

Foto: Rallymaniacs


Door de problemen op dag 2 moest Hoondert vandaag ver achteraan starten. Dat had tot gevolg dat hij de eerste anderhalf uur bezig was met inhalen van langzamere deelnemers. En die wilden niet allemaal in het stof gezet worden door Hoondert. “Sommigen wilden echt niet aan de kant”, vertelde Hoondert. “Eentje bleef zo hardnekkig voor me zitten, dat we er maar naast het pad voorbij probeerden te gaan. Dat was geen succes, want we doken prompt in een greppel. Er is wat schade, doordat er het een en ander is afgebroken, maar niet dusdanig dat we niet verder konden en dat het niet te repareren is.”
Op dat incidentje na ging het best goed, vond Hoondert, die nog een beetje last heeft van een verkoudheid. “We hebben het grootste deel van de dag vrij baan gehad. Ik heb me zitten verbazen over de omgeving. Soms kom je langs een dorpje waarbij je je afvraagt waar de mensen hier van leven, want er is helemaal niks. Geen mens te zien, alleen stenen.”

Foto: Rallymaniacs


Tekst: M-Press Productions

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *