Van de Laar stuitert door supersnelle derde etappe

Het team Fried van de Laar Racing is bezig aan een uitstekende Africa Eco Race. In de derde etappe, over 400 kilometer, kwam de équipe als tweede truck aan de finish. Ook in het klassement staat het team nu als tweede truck genoteerd, als vijftiende algemeen. Aan de finish in de buurt van Assa stond dan ook een meer dan tevreden Jan van de Laar, al had hij wel een beetje pijn.

Foto: Rallymaniacs


“Mijn ribben, mijn schouders, alles doet zeer”, vertelde Van de Laar. “We hebben zo hard gereden vandaag, gemiddeld dik boven de 100. Dan wordt het wat makkelijker, maar zelf hebben we er meer van te lijden. Geeft niks, het resultaat is er naar. Tweede truck, dat is hartstikke mooi.”
De etappe van Foum Zguid naar Assa omschreef Van de Laar als “een supersnelle, met geweldig mooie paden”. Dat die paden bezaaid lagen met stenen en dat de DAF daardoor alle kanten op stuiterde – tja, dat was dan maar zo. “Als je harder rijdt, wordt dat vanzelf wat vlakker, want je raakt niet meer alles. We hebben een paar flinke jumps gemaakt, maar de truck doet het fantastisch. Hij stuurt goed, hij veert goed, er mankeert niks aan. Meer dan het gebruikelijke onderhoud hoeven de monteurs niet te doen, voor zover ik het kan zien.”
Dat onderhoud is wel nodig, want morgen staat de langste special van de rally op het programma: 500 kilometer.

Foto: Rallymaniacs


Tekst: M-Press Productions

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *