Maxus start Europese levering van elektrisch aangedreven bestelauto EV80

De levering van de uitstootvrije Maxus EV80 bestelauto in Europa is gestart. Een van de eerste leasemaatschappijen die de elektrisch aangedreven bestelauto in het programma heeft opgenomen is het Duitse Maske Fleet, die onlangs de eerste serie EV80’s afleverde aan een koeriersbedrijf in Hamburg. Nederland en de rest van Europa volgen binnenkort.
Maxus EV80
Lage kosten
SAIC Mobility Europe, de Europese divisie van China’s grootste autofabrikant SAIC, start zijn Europese activiteiten met de herintroductie van Maxus, een merk voor lichte bedrijfsauto’s dat is voortgekomen uit LDV (wat is voortgekomen uit de bestelwagenafdeling van DAF, wat is voorgekomen uit de bestelwagenafdeling van Leyland, wat is voortgekomen uit Freight Rover). In aanloop naar de brede herintroductie van het merk in 2019 zoekt Maxus nu al samenwerking met grote organisaties en fleetowners die de emissie van hun wagenpark willen terugdringen en streven naar lagere operationele kosten.

Pieter Gabriëls, Managing Director van SAIC Mobility Europe, zegt daarover: “Met een bereik in de praktijk tot 200 km, geen uitlaatgasemissie en een zeer korte oplaadtijd, is de Maxus EV80 een ideale bestelauto voor bedrijven die werken in stedelijke gebieden. Momenteel doen we ervaring op met de auto in de praktijk en analyseren we hoe bedrijven succesvol de volledig elektrisch aangedreven bestelauto in hun vloot kunnen integreren, zodat we goed beslagen ten ijs komen als we in 2019 het merk in heel Europa zullen introduceren.”

Andreas Maske, CEO van Maske Fleet GmbH, vult aan: “De uitdaging voor veel grote steden over de hele wereld is om de luchtvervuiling significant te verminderen. Daarvoor is het noodzakelijk dat bedrijven hun wagenpark emissievrij maken. Door onze klanten de elektrische bestelauto Maxus EV80 aan te bieden kunnen we gezamenlijk hun CO2-footprint verkleinen en voldoet de vloot aan de strengste emissienormen, waarbij bovendien de operationele kosten dalen.”

Veelzijdig
De Maxus EV80 is beschikbaar als gesloten bestelauto en als chassis-cabine, waardoor alle vormen van maatwerk waar fleetowners om vragen mogelijk zijn. De bestelauto heeft een laadruimte met een lengte van 3,30 meter, een breedte van 1,77 meter en een hoogte van 1,71 meter. Het resultaat is een laadvolume van 10,2 m3, bereikbaar door wijd openende zij- en achterdeuren. Het maximale laadvermogen is 950 kg. De chassis-cabineversie heeft vergelijkbare capaciteiten en kan bovendien een aanhanger trekken tot 750 kg.

De EV80 heeft een bereik tot 200 km en kan volledig worden opgeladen in twee uur. Zowel de gesloten bestelauto als de chassis-cabine hebben een rijke standaarduitrusting, afhankelijk van het type voorzien van parkeersensoren achter, airconditioning en elektrisch verstelbare, verwarmde buitenspiegels.

SAIC Mobility Europe zal de komende jaren een breed programma aan merken, producten en services aanbieden in Europa. De afdeling Fleetsales zorgt voor beschikbaarheid van de Maxus EV80 bij meer dan 200 grote fleetowners in Europa.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *