Digitaal museum: Lancia Thema 8.32

De Lancia Thema was onderdeel van het Typo Quattro-project en daarmee een zustermodel van de Saab 9000, Alfa Romeo 164 en Fiat Croma. Het ontwerp komt van Giorgetto Giugiaro. De Thema was van 1984 tot en met 1995 in productie. Een legendarische zet van Lancia was om van zustermerk Ferrari (ook een Fiat-dochter) een motor in de auto te lepelen. Zo ontstond de Lancia Thema 8.32: 8 cilinders en 32 kleppen.
Lancia Thema 8.32
Het motorblok stamt uit de Ferrari 328 QV. Ook buiten de motor om is er veel aan de auto veranderd: denk daarbij aan een handgemaakt Poltrona Frau interieur, speciale velgen en een geïntegreerde spoiler die ook nog eens elektrisch bedienbaar is. De eerste serie, zonder katalysator leverde 215 pk, hiervan zijn er 2.370 gebouwd. Van de tweede serie, met katalysator, zijn er 1.167 gebouwd, deze leverde 205 pk.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *