Volkswagen op de Technoclassica 2018: ESVW I en Futura

Bij Volkswagen speelt de toekomst al meer dan zestig jaar een prominente rol. Op de Volkswagen-stand van Techno Classica 2018 in Essen waren dan ook twee oude conceptcars te vinden. 

‘De auto van morgen – de realiteit van vandaag’ was de slogan van de Integrated Research Volkswagen (IRVW) Futura, die in Essen op de stand van Volkswagen was te zien. De hightech conceptcar was de ster van de show op de IAA van 1989. Het waren niet alleen de spectaculaire vleugeldeuren die fascineerden. De Futura was volgestopt met geavanceerde technologie en had 29 jaar geleden al functies die pas sinds kort hun weg vinden naar de nieuwste serieproductiemodellen. Te denken valt aan afstandssensoren, parkeerhulp- en remhulpfuncties, een navigatiesysteem, een boordcomputer en een elektrische parkeerrem en andere innovatieve functies.

Op Techno Classica stond ook de ‘Experimental Safety Volkswagen’ (ESVW I) uit 1972. Volkswagen was hiermee de eerste Europese autofabrikant die een studiemodel presenteerde dat niet alleen riant aan de strengste veiligheidseisen voldeed, maar die ook uitstekend prima geschikt was voor dagelijks gebruik.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *