Vijftig Krone Dry-Liners voor RUTOM Cargo

De snel groeiende logistiek dienstverlener RUTOM Cargo uit Helmond heeft onlangs vijftig Dry Liner trailers van Krone aangeschaft. RUTOM Cargo zet de trailers in op lijndiensten door heel Europa.

In de relatief korte periode dat RUTOM Cargo actief is, heeft het bedrijf de omvang van de  vloot en personeelsaantal jaarlijks weten te vergroten. De combinaties van RUTOM Cargo zijn door heel Europa te vinden en het bedrijf heeft intussen een nevenvestiging in Hamburg.

Dry Liner

De keuze voor de Dry Liner van Krone, al die jaren een vaste waarde in het wagenpark van RUTOM Cargo, is ingegeven door de vraag van klanten naar zo veilig en duurzaam mogelijk transport. De trailers hebben een plywood opbouw en zijn versterkt met een stalen kopschot. Ook zijn de Krone trailers LZV voorbereid en RUTOM Cargo is bezig om het TAPA certificaat te verwerven. “We hebben al jaren een prima klik met de organisatie van Krone. Dat geeft de doorslag, want de prijzen van trailers verschillen verder onderling niet zoveel”, zegt directeur Tom van den Broek. De nieuwe trailers staan op assen en banden van Krone en hebben trommelremmen. Ze zullen voornamelijk op de lijndiensten die RUTOM Cargo door heel Europa onderhoudt, ingezet gaan worden.  De nieuwe Krone-trailers worden in eigen beheer onderhouden. RUTOM Cargo beschikt in Helmond over een moderne eigen werkplaats hiervoor. De uitbreiding markeert een stevige groei bij RUTOM Cargo, dat het wagenpark nu op 180 trekkende eenheden brengt en 265 trailers, meest van Krone.

Duurzaam en veilig

RUTOM Cargo let erop dat het zijn klanten duurzaam en veilig materieel kan aanbieden. “We rijden met moderne trucks, met de geringste uitstoot. Verder geldt voor de trailers dat ze lang meegaan en relatief weinig onderhoud behoeven. Daarbij wordt ook nog aan de strengste ladingzekeringseisen voldaan, zoals die in Europa met name in Duitsland gelden”, legt Van den Broek uit. Een oorzaak van de groei van RUTOM Cargo is dat het rijdt voor grote Europese pakketdiensten die op hun beurt ook een groeifase doormaken. “Wij kunnen snel en flexibel op de vragen van onze klanten inspelen. Het kunnen inzetten van een flink groot en modern wagenpark, waarbij we beschikken over een grote groep flexibele chauffeurs wat betreft inzet, maakt ons tot de ideale partner voor onze klanten. Dat we daarbij in heel Europa actief zijn, is alleen maar een pre natuurlijk”, aldus Van den Broek.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *