De levens van de BH-GL-77

De Mack Ultraliner (MH) met kenteken BH-GL-77 heb ik ongemerkt meerdere keren op de foto gekregen, tot ik voor deze blog in mijn archief ging spitten. En ik maar denken dat het 3 verschillende trucks waren…

De eerste uitvoering die ik ken is van Bas Hardenberg, die eind jaren ’90 een flink aantal Macks had lopen.
mack MH (Ultraliner)mack MH (Ultraliner)mack MH (Ultraliner)mack MH (Ultraliner)

Volgende eigenaar was Ricotrans uit Buitenpost, bij hun werd de ‘red devil’ wit gemaakt en herdoopt tot ‘the gambler’. Daar werd de truck veel in de supermarktdistributie gebruikt voor Nieuwe Weme. Een supermarktketen die zelf ook een Mack had.
mack MH (Ultraliner)

De derde eigenaar waar ik weet van heb is Henry Hoekzema uit Emmeloord, bij hem is de truck wederom van kleur veranderd, dit keer blauw.

Vrijdag de 13e april 2018 zag ik de truck weer, hij is nog steeds van Hoekzema, maar heeft nu reclame voor zijn bedrijf, Big Seven Tours, er op staan. De truck wordt tegenwoordig ingezet om sportauto’s naar Spanje te transporteren, waar mensen daar dan rally’s en toertochten mee rijden.
mack MH (Ultraliner)mack MH (Ultraliner)

Edit: Joeri Monné kwamnog met een aanvulling: “Had er daarvoor al een heel leven in België opzitten. If my memory serves me well; bij Luctrans”

Update 20 juli 2020: Hij is weer verkocht, maar aan wie?

Update 18 april 2021: Kees van Doorn van Huyg bv stuurde me dit bericht: “De auto nu in mijn bezit. Wordt gebruikt voor promotie en om 1 x per jaar hulpgoederen naar Hongarije te brengen.”

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

3 Comments

  1. Henk 16 april 2018 Reply
  2. Jan Wijers 16 april 2019 Reply
  3. Albert Brouwer 16 april 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *