ESA Trucks tekent dealercontract met Tatra

Van een DAF XF tot de compacte Fiat Fiorino. Klanten van ESA Trucks hebben al meer dan 90 jaar keuze uit een ruim aanbod van verschillende soorten bedrijfswagens. Per april 2018 breidt ESA Trucks haar dienstverlening nog verder uit door officieel dealer van Tatra te worden.

Samenwerkingsovereenkomst met DAF
Enkele jaren geleden is DAF een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Tatra. In de samenwerkingsovereenkomst is overeengekomen dat DAF haar cabines en motoren levert aan Tatra. ‘Al sinds de jaren vijftig is ESA dé dealer van DAF in het Noorden’, vertelt Wim van Nispen, algemeen directeur van ESA Trucks. ‘Mede door onze jarenlange relatie met DAF en de samenwerkingsovereenkomst van DAF met Tatra was het voor ons een logische stap om ook TATRA dealer te worden’.

ESA Trucks gaat off-road
Tatra is voornamelijk gespecialiseerd in off-road vrachtwagens. In 2011 is de productielijn Tatra Phoenix gepresenteerd. De Phoenix staat bekend om het unieke Tatra chassis, de moderne DAF cabine, PACCAR motor en ZF en Allison versnellingsbakken. Van Nispen: Door de combinatie van DAF en Paccar componenten kunnen wij onze klanten een fullservice-dienstverlening garanderen. Wij bieden alle diensten onder één dak aan, waardoor wij een hoge inzetbaarheid van de voertuigen kunnen garanderen. Dat is waar het om draait in de transportwereld’.

Over ESA Trucks
In 1927 is ESA Trucks opgericht. Meer dan 90 jaar later is ESA Trucks uitgegroeid tot een internationaal bedrijf en dé bedrijfswagendealer van DAF, Fiat Professional, GINAF en Fassi autolaadkranen en dus nu ook voor Tatra. Het dealercontract met Tatra behelst voor ESA Trucks de provincie Groningen en Friesland. De ESA-vestiging in Drachten zal verantwoordelijk zijn voor onderhoud en reparatie van Tatra.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *