Reddingshelikopter MBB-Kawasaki BK 117


Deze BK 117 is te bewonderen in Technik Museum Sinsheim, het is een gemeenschappelijk project van Kawasaki uit Japan en MBB (Messerschmitt-Bölkow-Blohm) uit Duitsland, de samenvatting van de projecten Bo 105 en KH7. MBB word later door Daimler-Benz overgenomen en wordt dan uiteindelijk een deel van Eurocopter, die weer deel zijn van de Airbus Group (Tot 2014 bekend als EADS). De helikopter wordt vooral gebruikt door de politie en reddingsdiensten. Hij is gebaseerd op zijn voorgangermodel, de Bölkow Bo 105, maar moderner en met meer binnenruimte. Het prototype P2 had zijn eerste vlucht op 13 juni 1979 in Ottobrunn bij München en staat nu in het Hubschraubermuseum in Bückeburg.

Ook op TV is de Bk117 in Duitsland bekend door de serie Medicopter 117.

Tekst: Hanna Laun

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *