Het Digitaal Museum: ’72 Ford Gran Torino Stationwagon

Deze goed verzorgde Gran Torino Station Wagon van de derde generatie (1972) hoort bij toentertijd een van de bestverkochte auto‘s van de middelgrote klasse in Amerika. Er worden in dat jaar 496.645 auto‘s van de Torino- lijn verkocht en ze stonden bekend om veiliger, zachter, beter bestuurbaar en rembaar te zijn dan ooit tevoren.


Men moet wel bereid zijn iets vaker bij te tanken met een verbruik van ca. 16 liter/100km. Daarom is bij vele van deze modellen achteraf een lpg-installatie gemonteerd om de kosten wat lager te houden.


De derde generatie was gefocust op comfort en minder op prestatie. De 1972 Station Wagons waren dan ook een heleboel zwaarder dan de 1971 modellen.


Alle Station Wagons hebben voor het eerst een „three way magic doorgate“, dus een kofferbakdeur, die als een deur met het raam geopend worden kan.

Tekst en foto’s Hanna Laun.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *