Het digitaal museum: Opel Kadett Aero


Om het imago van de Opel Kadett wat te verbeteren, kwam Opel met het idee van een open versie. Dit werd geen ‘normale’ cabio, maar een soort tussen-oplossing: de Opel Kadett Aero. Deze op de sedan gebaseerde open versie werd in de autosalon van Geneve in 1976 gepresenteerd aan het grote publiek. De ombouw werd door Baur verzorgd, die ook vergelijkbare modellen voor BMW bouwde.

Waarom we deze Aero niet op elke hoek van de straat zagen? Simpel: de prijs. Waar een reguliere sedan 12.000 gulden kostte, was hij na een bezoekje aan Baur in Stuttgart bijna twee keer zo duur… Na 1332 exemplaren werd in 1978 de stekker dan ook al weer uit het project getrokken.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *