Zes Schmitz Cargobull S.CS Megatrailers voor Welsi

Logistiek dienstverlener Welsi uit Venlo heeft de vloot uitgebreid met zes S.CS. Mega ferry opleggers van Schmitz Cargobull. Welsi bestaat dit jaar 25 jaar en is gespecialiseerd in ferryvervoer op de Britse eilanden. De opdrachtgevers bevinden zich behalve in Groot Brittannië, ook in acht andere Europese landen.

In de 25 jaar dat Welsi bestaat, breidde het Venlose bedrijf de vloot flink uit. Er rijden nu negentig trailers in de opvallend mooie Welsi-kleuren, die er geen misverstand over laten bestaan waar het bedrijf de meeste ritten uitvoert. De trailers gaan begeleid naar Groot Brittannië, Welsi werkt met tientallen charters samen om de trailers bijtijds bij de klanten te krijgen. “Wij zijn gespecialiseerd in spoedvrachten, logistiek rond evenementen en andere speciale opdrachten. Op die manier hebben wij ons uitstekend bij onze opdrachtgevers weten te positioneren de afgelopen 25 jaar”, aldus directeur Geert Schoolmeesters. “We willen ons verder met onze trailers onderscheiden met opvallende kleuren. Schmitz Cargobull wist in te spelen op onze speciale verzoeken hieromtrent, wat leidde tot een aantal fraaie nieuwe megatrailers.” Schoolmeesters benadrukt dat de mega niet overheerst in de vloot van Welsi. “We hebben ook andere trailers, denk aan koelers, kastentrailers, schuifzeiltrailers en trailers met laadkleppen. We kiezen wat het beste past bij welke klant.”

Alleen nieuw

Schoolmeesters legt uit dat Welsi alleen nieuw materieel aanschaft. “Dat zijn we aan onze stand verplicht. Bovendien staan we voor perfect onderhouden trailers. Met name het onderstel krijgt alle aandacht. “De trailers op brede, lage banden en ze hebben trommelremmen. We verwachten dat niet alleen vanwege de hoogwaardige zeilen, maar ook vanwege genoemde kenmerken dat de trailers bij uitstek geschikt zijn voor de vele diensten die we hier bij Welsi voor onze klanten uitvoeren. Daarbij geldt dat we met onze charters sterk focussen op het tijdig informeren van de klant, mocht de afgesproken lostijd om wat voor externe reden dan ook toch niet gehaald worden. We zitten nu boven de 98% leverbetrouwbaarheid en dat verklaart het succes van Welsi.”

Duurzame relaties

In de 25 jaar dat Welsi nu actief is, heeft directeur Geert Schoolmeesters toegewijd gewerkt aan het realiseren van langdurige relaties met klanten en leveranciers. “Zo is er een netwerk van klanten ontstaan wat honderd procent op Welsi kan terugvallen voor hun leveringen van bijvoorbeeld onderdelen. Onze klanten beseffen dat betrouwbaarheid geen vanzelfsprekendheid is. Wij hebben bewezen hierin het verschil te kunnen maken. Op onze beurt beschikken wij over een deskundig team van charters en kunnen we voor het onderhoud aan onze trailers bij onze buurman terecht.”  

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *