AgroTechniek Holland succesvol verlopen


AgroTechniek Holland in Biddinghuizen is succesvol verlopen en trok ruim 50.000 bezoekers. Beursmanager Willem Bierema: “De sfeer op dit tweejaarlijkse evenement voor landbouwmechanisatie was goed en de nieuwe indeling werd zowel bij deelnemers als bezoekers goed ontvangen. Er was veel interesse in de demonstraties rondom het centrale thema Bodem met bieten rooien, mais, aardappeltechniek en niet kerende grondbewerking en ook het TrekkerParcours voor testritten op de nieuwste trekkers trok veel belangstelling. We zijn dan ook zeer tevreden over deze jubileumeditie die een prima uitgangspunt is voor de zesde editie van ATH die gaat plaatsvinden in 2020.” Ruim 200 deelnemende fabrikanten, importeurs en dealers in landbouwmechanisatie toonden meer dan 3.000 landbouwmachines van 500 merken.

Tevreden deelnemers
Dick van Breda van de gezamenlijke MF-dealers is zeer tevreden: “De stemming onder de bezoekers was heel positief en met name het feit dat ze investeringsplannen te kennen gaven stemt ons zeer tevreden. Over de nieuwe indeling van de hele beurs zijn we ook erg te spreken.”

Jean Paul Spijker van Trelleborg Mitas: “We zijn dit jaar echt dik tevreden. De opzet was compacter en overzichtelijker, die gangpaden van kunststof een enorme verbetering, kortom een super ATH wat ons betreft.”

Martin van Middelkoop van SAC: “We hebben in onze stand in de Mechahal veel bezoekers gesproken die grote investeringsplannen hebben, daarmee is deze editie van ATH voor ons geslaagd.”

Dick Middelbos was onder de indruk van de leeftijd en diversiteit van de bezoekers: “We troffen op onze stand naast bekende, trouwe bezoekers ook veel jongeren en studenten van agrarische opleidingen, ofwel de boeren van de toekomst. Eigenlijk tref je op ATH drie generaties en dat is mooi.”

Innovatieprijs Bronzen Sikkel voor AiCPlus van Agrifac
De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel toegekend aan AiCPlus van Agrifac Machinery BV: “Dit camerasysteem met kunstmatige intelligentie is de techniek van de toekomst die zorgt voor gericht sproeien en plantspecifieke behandeling, en daarmee reductie van beschermingsmiddelen. Een waardevolle innovatie voor de sector die de Bronzen Sikkel 2018 meer dan verdient.” De jury kende een tweede prijs toe aan Case IH/Steyr voor de S-Brake en aan New Holland voor het Intelligente aanhangwagenremsysteem. Beide bedrijven ontvangen deze tweede prijs, omdat hun nieuwe aanhangwagenremsysteem ervoor zorgt dat de aanhanger remt zonder rempedaal, maar op de bak en door gas terug te nemen. Dit zorgt voor verbetering van de verkeersveiligheid en voor extra stabiliteit. De derde prijs was voor Homburg Holland met WaterXTRTM , dit CO2-injectiesysteem is een nieuwe methode voor het optimaliseren van de PH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat.

AgroTechniek Holland vond van 12 tot en met 15 september plaats in Biddinghuizen en gaat haar zesde editie beleven in 2020.


Tekst: AgroTechniek Holland.
Foto’s: Wim Boon.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *