Truckersdag Staphorst, een happening voor het gehele gezin

Geen Geen
mack RW (Superliner)
Op zaterdag 29 september 2018 organiseerde Chauffeursvereniging de Lichtmis hun tweejaarlijkse Truckersdag. Het evenemententerrein ‘de Tippe’ in Staphorst is deze dag geheel in het teken van de vrachtwagen in de breedste zin van het woord. Zo’n 250 vrachtwagens zijn hier opgesteld voor de show. Diverse activiteiten op transportgebied werden georganiseerd; chauffeursmarkt met talloze standhouders met allerlei producten voor de transportbranche, mooiste truckverkiezing, oldtimer trucks, miniatuurtrucks en demo’s van transportbedrijven. Lokale truckdealers kwamen met hun nieuwste trucks naar Staphorst. Wat is een truckersdag zonder muziek? Hiervoor zorgden DJ’s van piratenzender ‘de bonte koe’.
Geen Geen
Geen Geen
Geen Geen
Scania S650
Geen Geen
Volvo FH
Mega onbekend/overig
Iveco Stralis
Volvo FM 4th gen
MAN TGX 2nd gen

Een voor Nederland unieke Tatra Phoenix stond op het middenterrein en mocht op veel belangstelling rekenen.
Tatra Phoenix
De bezoekers werden met shuttlebusjes gebracht van de parkeerplaats naar het evenemententerrein.
Scania R450
Bij binnenkomst op het grote terrein kwam je als eerste de nieuwe R serie truck van Zandbergen Transport tegen. Mooi gepoetst en met een mooie 3 assige Scania NTG trucks als lading. Prachtige combinatie. Hier stonden ook enkele trucks van lokale dealers opgesteld.
Mercedes-Benz Actros
Liep je rechtsom kwam je een mooie gepimpte Terberg YT serie haventrekker. Ook van een haventrekker kun je wat bijzonders maken blijkt wel.
Terberg YT-serie

Op het terrein stonden vele honderden trucks van leden van de chauffeursvereniging. Allemaal mooi gewassen en gepoetst.
DAF XF
Geen Geen
Geen Geen
Scania 144
De ene glom nog meer dan de andere. Gelukkig was het een stralend mooie dag zodat de trucks nog stralender tot hun recht kwamen. Helaas is het voor diegene die al dit moois op de foto wilde zetten toch wel weer frustrerend. De ene truck stond daarom half in de schaduw terwijl de ander feller dan fel in de zon stond, maar gelukkig is er toch een prachtige serie foto’s gemaakt en kunt u bij deze blog genieten van een gedeelte van deze werktrucks. Bedrijven als Redder, Hooikammer, Timmerman, Van der Sluis Staphorst kwam met een groot gedeelte van hun wagenpark. Maar ook tientallen andere bedrijven gaven acte de présence. Hieronder een gedeelte van de foto’s.
Scania R450Geen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenScania T-serieGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenVolvo FHGeen GeenVolvo FHKenworth W900DAF XFVolvo FHVolvo FHScania meerdereMercedes-Benz MeerdereOnbekend meerdere (diverse merken)MAN TGS

Bij de stand van Hiab kon je met een autolaadkraan aan de slag of een Moffett meeneemheftruck je kunsten vertonen.
Moffett meeneemheftruck
Moffett meeneemheftruck
Een vast onderdeel van de Truckersdag is het kratten stapelen met een stenenklem op een MAN stenentrailer van Redder of een Scania van Alex Boer uit Grafhorst.
vrachtwagen Scania
Geen Geen
Onbekend
Kooiker Zuigtechniek gaf een demo met één van zijn trucks. Zij zijn specialist in het verplaatsen van materialen middels lucht. Tijdens de Truckersdag demonstreerden zij het zuigen van grind. Met één een enorme slang met zuigmond rattelden het grind de zuigwagen in. Niet alleen de werklieden van Kooiker hadden oorkleppen op, de kijkers naar de demo hadden óf de oordoppen op óf de handen voor de oren want het gaf toch een lawaai.
MAN TGX
Geen Geen
Volvo FH
Nooteboom was aanwezig met een stand. De specialist op het gebied van trailers had niet alleen twee van zijn eigen demotrucks mee, ook Boverhoff Sloopwerken stond er met een prachtige zwaar transport combinatie inclusief lading.
Scania L111
Geen Geen
Bedford onbekend/overig
Ook Broshuis was aanwezig met enkele trucks en opleggers.
DAF XF
Volvo FH16
Wat is een Truckersdag zonder oldtimers. Ook in Staphorst stonden er genoeg. Aan het eind van de morgen kwamen zo’n 40 stuks in groepjes binnen nadat ze eerst een tourrit gemaakt hadden. Niet alleen de bekende grote merken waren hier vertegenwoordigd zoals Scania(-Vabis), Daf, Volvo en Mercedes maar ook de kleinere merken zoals Hogra en IFA reden mee. Ook enkele Opels, Ford en Bedford kwamen binnen. De Opels van Jelle Batema uit Suameer waren werkelijk prachtig gerestaureerd. Neem nou de gele afsleeper. Tot in de puntjes authentiek.
Geen GeenHogra onbekend/overigGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenGeen GeenVolvo N88Geen GeenDAF YA 328Geen GeenGeen Geen

The Outstanding Partner liet in een demo met zijn 6 assige Volvo FH zien hoe ver de mast van zijn kraan kon uitschuiven. Dat dit 64 meter was hadden weinig mensen gedacht.
Volvo FH
Geen Geen
Tractorpullingteam The Judge uit IJsselmuiden was met hun tractor aanwezig. Het immense apparaat met 2 Roll Royce Griffon Mk58 motoren met een geschat vermogen van 5800 pk trok veel bekijks.
Volg hun verrichtingen via www.thejudge.nl
Onbekend
DAF buschassis
De organisatie kan terugkijken op een prachtige dag. Goed georganiseerd zowel voor de deelnemende bedrijven, stands, dealers alsmede voor de eigenaren/chauffeurs van de show- en werktrucks en niet te vergeten voor de bezoekers. Complimenten!

Alle foto’s van deze dag staan op www.truckfan.nl zodat u deze dag nogmaals kunt beleven of indien u deze dag niet geweest bent, gewoon kan genieten van al dat pracht.

Tekst en foto’s: Marco Havers.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *