Krone Coil Liner voor Ad Priems Transport

Ad Priems Transport uit Esbeek, ten zuiden van Tilburg, heeft een nieuwe Krone Coil Liner trailer aangeschaft. De nieuwe trailer valt op door zijn lengte van slechts tien meter. “Hiermee realiseren we een grote winst in productiviteit en boeken we grote vooruitgang bij de wijze van laden en met ladingzekering”, zegt Priems.

Door te kiezen voor de kortere trailer, realiseert Priems een leeggewicht voor de totale combinatie van 13 ton. Daarmee mag Priems in Duitsland tot 45 ton laden en in België tot 30 ton. Priems, die al Krone-klant was, is onder de indruk van de constructie van de nieuwe Coil Liner. “Hier is duidelijk gebruik gemaakt van de techniek die Krone toepast in de containerchassis. Ook daar speelt gewicht een rol, en met deze trailer profiteren we van de kennis van Krone. die leidt tot een lichtere trailer.”

Paragraaf 70
Maar wanneer er technisch iets mogelijk is, dan moet dit via keuringsinstanties ook wettelijk bevestigd worden. Omdat deze unieke trailer wettelijk gezien enigszins een buitenbeentje is, moest er een verklaring komen van het verkeersministerie. Dit betreft een zogeheten paragraaf 70 van de Strassenverkehrs-Zulassungsordnung (StvZo) waarin wordt geregeld dat wanneer een aslastoverschrijding wordt veroorzaakt door ondeelbare lading, met betreffende paragraaf ontheffing wordt verleend. Alvorens de trailer in Esbeek werd afgeleverd, werd deze ontheffing verleend bij de Krone fabrieken in Werlte. “We proberen voor onze klanten het verschil te maken, maar natuurlijk wel binnen de wet. Met deze werkwijze hebben we alle hordes genomen om tot een uniek stukje dienstverlening te komen”, zegt Priems.

Coil-specialist
Het transportbedrijf van Priems heeft enkel trailers geschikt voor coil-vervoer. De compacte coil-trailer die nu nieuw is toegevoegd, is de derde Krone trailer voor Priems. “Wat meespeelde bij de aanschaf is dat ook voor deze trailer het Vario ladingzekeringsysteem verkrijgbaar is. Dat scheelt veel tijd bij laden en lossen. ”

Jubileum
De werkgebieden van Priems zijn Antwerpen en Oosterhout en ze worden meest gelost in het Ruhrgebied, het Sauerland en in het noorden van Duitsland. Het bedrijf van Priems bestaat al sinds 1948 en de huidige directie viert binnenkort het vijftigjarig werkjubileum. Zoon en dochter zijn inmiddels ook actief in het bedrijf en kleinzoon wordt opgeleid tot chauffeur. “We zagen al jaren geleden aankomen dat specialisatie in dit werk ons succes zou brengen. Er zijn in ons land vele familiebedrijven verdwenen. We hebben het gered door zoals in dit geval altijd mee te denken met klanten en er goed op te letten dat we wettelijk niet in de fout gaan”, aldus Priems.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *