Een bezoekje aan de Toyota Collection in Keulen

In het westen van Keulen ligt de Toyota Allee en die straat het niet voor niets zo. Al sinds jaar en dag zit Toyota Deutschland in dat stukje Keulen en heeft daar gebouwen staan van de Toyota Bank, het Toyota Training Center en Toyota Motorsports waar de rallywagens, formule 1 auto’s en endurance racers hun thuisbasis hadden dan wel hebben.

Helemaal aan het einde van de Toyota Allee naast het hoofdkantoor staat een gebouw een beetje weggedrukt in een hoek maar schijn bedriegt want het pand bevat een ware schat aan Toyota’s en het grootste deel van de collectie bestaat uit auto’s die ooit gewoon door een klant gekocht zijn. Stickers van dealers, zonnebrilhouders, ADAC stickers en een beschadiging getuigen van een leven voor het museum.

Een deel van de collectie is wisselend en een ander deel is vast, zo hadden wij de pech dat  tijdens ons bezoek het absolute hoogtepunt ontbrak namelijk de 2000 GT, maar goed terugkomen is makkelijk en leuk te combineren met een bezoekje aan Keulen zelf.

De Toyota Collection is behalve op afspraak ook elke eerste Zaterdag van de maand van 10:00 tot 14:00 geopend (toegang is gratis) en stond al een tijdje op ons lijstje van musea waar we toch heel graag eens wilden kijken.

Bijgaand een kleine selectie van wat er daar te zien is. In totaal staan er ongeveer 70 Toyota’s van jong tot oud en het leukste is de auto’s zijn open dus je kunt de deuren openmaken en zelfs even er in zitten is geen probleem. En de enthousiaste vrijwilligers kunnen je van alles vertellen over de auto’s en als die er even niet zijn dan zijn genoeg enthousiaste bezoekers die er evenveel van afweten want elke eerste Zaterdag veranderd de parkeerplaats in een tweede museum want de meeste bezoekers rijden natuurlijk Toyota maar gelukkig zijn de bezoekers tolerant want mijn Mazda mocht gewoon op de parkeerplaats staan.

 

One Response

  1. Alex Miedema 2 december 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *