Niet bepaald een Pony: Hyundai HD320

Hyundai HD-serie
In Nederland kennen we Hyundai vooral van de personenwagens. Vooral het eerste model wat hier verkocht werd, de Pony, heeft een behoorlijk uitwisbare indruk gemaakt. Dat Hyundai ook bouwmachines bouwt zal menig lezer van deze blog ook wel weten, net als de lichte trucks die ook in Nederland leverbaar waren. Maar zware trucks? Die zie je in Nederland zo goed als nooit.
Hyundai HD-serie
Toen ik op de site van Ritchie zag dat er een exemplaar geveild zou worden, was dat voor mij reden genoeg naar Moerdijk af te zakken. En ik had geluk, hij stond ‘vrij’, er was geen vervelend licht en de deuren waren vanhet slot, zodat ik ook interieurfoto’s kon maken.
Hyundai HD-serie
De truck waar het hier om gaat is een Hyundai HD320AP 8×4 tanktruck uit 2009. Er staan 39.144 kilometer op de teller, maar het is altijd maar raden hoe vaak het klokje rond is geweest natuurlijk. Een opvallend kenmerken is de ver naar voren geplaatste cabine.
Hyundai HD-serieHyundai HD-serieHyundai HD-serieHyundai HD-serieHyundai HD-serieHyundai HD-serieHyundai HD-serieHyundai HD-serieHyundai HD-serie

2 Comments

  1. Jan Clevering 15 december 2018 Reply
    • Alex Miedema 15 december 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *