Tien Krone Cityliners voor Aloys Roemaat Transport

Aloys Roemaat Transport uit Lichtenvoorde nam onlangs tien nieuwe, twee-assige Citytrailers in gebruik, geleverd door Krone. “Bijna geen enkele trailerbouwer kan een deugdelijke Citytrailer met gestuurde as in serie leveren”, zegt operationeel directeur Thomas Kruip van het familiebedrijf uit de Achterhoek. “Krone wel, en de voordelen daarvan openbaren zich nu al.”
Krone oplegger
De aankoop maakt deel uit van een uitgebreider plan om de vloot van het bedrijf te moderniseren. “Daarbij zien we dat onze klanten ons frequenter in binnensteden willen laten lossen, en zelfs bij particulieren. Met een drie-assige trailer heb je dan echt een as teveel. We zien nu al, de nieuwe trailers zijn sinds kort in gebruik, dat de chauffeurs minder tijd nodig hebben met deze trailer dan met een starre drie-asser met een normale lengte”, aldus Kruip.
Krone oplegger
Inspraak chauffeurs
Vijf van de tien Citytrailers zijn uitgerust met een meeneemheftruck, de andere vijf kregen een onderschuif laadklep. “Het hangt af welk type lading de klant vraagt, daar zoeken wij de juiste trailer bij”, aldus Kruip. Aloys Roemaat Transport vervoert voornamelijk bouwgerelateerde producten. Meest binnen Nederland, maar het bedrijf is ook in onze buurlanden actief. Kruip legt uit dat de chauffeurs die met deze trailers de weg op gaan, werden betrokken in het aanschafproces. “Zij kwamen ook bij Krone uit, en dat zegt genoeg natuurlijk. Dit merk is het meest vertegenwoordigd in onze vloot. Ook onze werkplaats, we doen alle onderhoud aan het wagenpark zelf, staat achter deze keuze.”

Snelheid en wendbaarheid
Normaal gesproken bestaat een rit met een van deze trailers uit het bedienen van zo’n twaalf klanten per dag. “Dat betekent dat zo’n trailer vaak op een dag open dicht moet en wendbaar moet zijn.” Daarbij is het efficiënter gebleken om met een iets kortere trailers zoals deze, die elf meter lang zijn, te werken dan met een langere trailer zonder stuursysteem. “Daardoor zijn klanten meer tevreden, evenals onze chauffeurs.” Zoals ze bij Aloys Roemaat Transport gewend zijn, voldoen de nieuwe Krone Citytrailers aan de strengste eisen op het gebied van ladingzekering.
Krone oplegger
Familiebedrijf
Aloys Roemaat Transport heeft zich sinds de oprichting nu 55 jaar geleden ontwikkeld tot een veelzijdig bedrijf dat uiteenlopende distributietaken uitvoert. Dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar ook in de Benelux en in Duitsland. De directie van het bedrijf stuurt op hoogwaardige IT-systemen om orders van klanten snel en efficiënt te kunnen verwerken. Bij het bedrijf werken 120 mensen die een wagenpark van zestig eenheden aansturen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *