Volvo FMX maatwerk met Tadano Nederland

Tadano Nederland uit Purmerend vertrouwt voor de opbouw van zijn mobiele telescoopkranen op de Volvo FMX. Het sterke chassis en goede samenwerking met Volvo Trucks en dealer Van der Linden van Sprankhuizen zijn voor Tadano belangrijke redenen om voor deze sterke combinatie te kiezen.
Volvo FMX 2nd gen
Tadano levert mobiele telescoopkranen met hefvermogens van 40 tot 600 ton. Onderdeel daarvan zijn truckkranen, die in twee varianten beschikbaar zijn. Het bedrijf uit Purmerend koopt het chassis, bouwt de kraan op en verkoopt vervolgens de truck. “De truckkranen die wij leveren, hebben een maximaal hijsvermogen van 40 of 70 ton”, zegt salesmanager Richard Beenen van Tadano. “Ons aanbod in dat segment bestaat uit de HK 40 en HK 70, opgebouwd op het chassis van de Volvo FMX. De Volvo FMX is daarvoor uitermate geschikt, mede dankzij de 10 tons-vooras, waarmee we bij de HK 70 het chassis technisch volledig kunnen uitnutten.”

FMX 8×2
Tadano levert in Nederland de meeste truckkranen aan verhuurders. Beenen: “Vaak is de truckkraan al verkocht voordat wij klaar zijn met de opbouw. Het feit dat wij het chassis kopen en de mobiele telescoopkraan opbouwen, biedt onze klanten een aantal voordelen: wij ontzorgen hen en de levertijd is korter.”
Volvo FMX 2nd gen
Onlangs heeft Tadano twee truckkranen geleverd aan Kraanbedrijf Nederhoff in Gouda. Daarvoor zijn twee HK 40 kranen opgebouwd op een Volvo FMX 8×2. “Bijzonder is dat bij één van die twee de kraancabine is omgebouwd”, vertelt Beenen. “Normaal zit de cabine voor de kraanmachinist op circa vier meter hoogte. In dit geval kan hij via een liftconstructie worden opgetild naar 6,5 meter. Zo kan de kraanmachinist bijvoorbeeld op de tweede verdieping van een woning kijken.”

Volvo I-Shift-versnellingsbak
De afgelopen jaren heeft Tadano veertien Volvo-trucks geleverd gekregen De volgende zijn reeds besteld: vier Volvo’s FMX 8×2 en een FMX 8×4. Beenen: “Naast het feit dat het chassis uitermate geschikt is voor onze kranen, vinden ook onze klanten het prima trucks. De Volvo I-Shift-versnellingsbak wordt bijvoorbeeld zeer gewaardeerd. Ander voordeel is het uitgebreide servicenetwerk waar klanten op terug kunnen vallen.”
Volvo FMX 2nd gen
Tadano werkt bij de levering samen met Volvo Trucks Nederland en dealer Van der Linden van Sprankhuizen in Zwaag. “Dat verloopt uitstekend. Ze bieden altijd de helpende hand en zeggen nooit nee.”
Volvo FMX 2nd gen
Over Tadano
Tadano, een van de grootste kraanbouwers ter wereld, heeft na de overname van Waterland Trading sinds januari 2018 eigen vestigingen in Nederland en België. Tadano Nederland heeft 25 medewerkers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *