Sterker dan een V8: 13-liter Scania motor nu ook met 540 pk verkrijgbaar

Scania’s 13-liter motorprogramma wordt nu aangevuld met een 540 pk-versie. De nieuwe motor – DC13 166 – is hoofdzakelijk bedoeld voor klanten met toepassingen die veel kracht en goede rijeigenschappen vereisen, en waarbij gewichtsgevoeligheid of beperkingen zoals voorasbelasting het gebruik van Scania’s zwaardere V8-motoren, die bij 520 pk beginnen, in de weg staan.

“Trouw aan onze belofte om ons productaanbod altijd op maat te maken, stelden we een klantbehoefte vast voor een top-of-the-line versie van onze populaire 13-liter motor”, aldus Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks. “Ons zescilinder in lijn-programma is toonaangevend in de sector als het gaat om brandstofprestaties. Scania-trucks met 13-liter motoren werden voor drie opeenvolgende jaren in Duitsland bekroond met de ‘Green Truck Award’ en dat is een opmerkelijke prestatie.”

Scania biedt nu vijf verschillende prestatiestappen voor de meest gebruikte motor, de zescilinder in lijn: 370, 410, 450, 500 en 540 pk. De nieuwe 540-motor heeft de meeste technologie gemeen met de 500 pk-versie, zoals een robuuste turbo-unit met vaste geometrie met kogellagers.

“De krachtige 540 is voornamelijk bedoeld voor klanten en markten waar wetgevingsaspecten met betrekking tot voorasbelasting verhinderen dat er voor een V8 wordt gekozen,” aldus Vlaskamp. Maar het is perfect voor iedereen die extra vermogen nodig heeft voor zijn transporttoepassing. In combinatie met het juiste schakelsysteem werkt deze motor even goed voor een houttruck als voor een bloemenrijder. Deze laatste rijden op Europese snelwegen met vrij lichte ladingen, maar zijn zich zeer bewust van brandstofverbruik en gemiddelde snelheden.”

Wat alle DC13-motoren gemeen hebben zijn hun uitstekende brandstofprestaties en het gebruik van alleen SCR voor uitlaatgassennabehandeling. De vanzelfsprekende robuustheid, samen met diensten zoals Scania Maintenance met Flexibele Plannen, dragen bij aan gunstige cijfers voor kosten en uptime, hetgeen resulteert in zeer gunstige totale bedrijfskosten.

“De verbeterde brandstofcijfers en de verhouding tussen vermogen en gewicht maken deze motor een aantrekkelijke keuze voor veel Scania-klanten”, aldus Vlaskamp. 2.700 Nm al vanaf 1.000 omw./min biedt veel voordelen, van snel schakelen en lage toerentallen tot sterk verbeterd wegrijden via naafreductieassen in bosbouwtoepassingen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *