Dertien Krone megatrailers voor Welsi

Logistiek dienstverlener Welsi uit Venlo is al jaren een vaste klant van Krone. Ter vervanging en uitbreiding van de moderne, jonge trailervloot heeft Welsi dertien nieuwe Krone trailers aangeschaft. Het gaat om tien megatrailers voor expressvervoer naar en van Groot Brittannië en voor drie kastenwagens, eveneens in mega-uitvoering.

Modern, jong materieel en een opvallende huisstijl die geen twijfel laat over de specialiteit van Welsi kenmerken de trailervloot. Directeur Geert Schoolmeesters zegt alleen met de beste trailers te willen werken. “Dat zijn we aan onze klanten verplicht. We bestaan ruim 25 jaar en in die tijd hebben we zorgvuldig onze relaties met onze klanten, vele daarvan zijn Brits, opgebouwd. In de dagelijkse praktijk willen wij beschikken over goed en betrouwbaar materieel. Ferry of shuttle op en af en afwisselende omstandigheden, zowel op de Britse eilanden als op het Europese vasteland.” Volgens Schoolmeesters is het geheim naar de klanten toe dat afspraken helder moeten zijn en dat ze te allen tijde precies weten waar ze aan toe zijn. Dit heeft geleid tot een moderne vloot van tachtig trailers die wekelijks onderweg is in meerdere landen, maar toch voornamelijk tussen het Verenigd Koninkrijk en het continent.

Veiliger
Welsi zet de drie nieuwe kastentrailers in voor het vervoer van hoogwaardige lading. “We proberen deze drie nieuwe trailers uit in de praktijk en we hopen dat klanten ermee overweg kunnen en dat de beveiliging van de lading met deze trailers beter is gegarandeerd.” De nieuwe trailers zijn voorzien van Safety Locks, en staan op assen voorzien van trommelremmen. De nieuwe megatrailers van Welsi zijn van het schuifzeiltype. Deze hebben zijkleppen en aluminium planken en zijn ook voorzien van Safety Locks. Over de combinatie van assen en trommelremmen zegt Schoolmeesters: “We zien dat dat voor ons het beste werkt. Eenvoud is je ware, in het robuuste werk waarin deze trailers worden ingezet. Onderhoudswerk is dan relatief eenvoudig en de kosten ervan zijn te overzien.”

Brexit
Uiteraard krijgt Schoolmeesters veel vragen over de Brexit. “We zijn inmiddels op alles voorbereid en we hebben alle opties met onze klanten doorgenomen. Zeker nu het een ‘harde’ Brexit dreigt te worden, is er nog een uitdaging. Maar een feit is dat er altijd goederen richting het Verenigd Koninkrijk zullen moeten, daar verandert de Brexit niets aan. Wel aan de snelheid waarop dat gebeurt. Daar willen wij het verschil maken met een gedegen voorbereiding en met kennis en expertise die de afgelopen ruim 25 jaar al succesvol is gebleken.”

Bezoek Krone Nederland op Transport Compleet Gorinchem van 3 tot en met 5 september, standnr. H 104.

One Response

  1. autoblogger 30 augustus 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *