Dertien nieuwe Krone trailers voor Tielbeke

De veelzijdige logistieke dienstverlener Tielbeke gaat voor uiteenlopende taken dertien nieuwe Krone trailers inzetten. Kenmerk is dat ze alle zijn voorzien van een stuursysteem. Tielbeke koos voor tien trailers met de standaard lengte en drie citytrailers.

De trailers worden gevarieerd ingezet. Tielbeke verzorgt drie logistieke diensten: Dedicated transport, Distributie en Warehousing. De nieuwe trailers worden gebruikt voor dagritten en ritten van twee tot drie dagen voor uiteenlopende klanten. Tielbeke is vooral actief voor retailklanten. “Zij maken ook graag gebruik van onze opslagfaciliteiten. In Zwolle beschikt Tielbeke over 25.000 vierkante meter opslagruimte. Daarnaast is Tielbeke actief in stukgoedvervoer”, zegt directeur Ernst-Jan Dorgelo. De trailers van Krone zijn alle voorzien van vetsmering, hebben een RVS lichtbak en een houder voor een zijlosplaat. Daardoor kan makkelijker en schadevrij in binnensteden gelost worden waar weinig ruimte is. De trailers hebben een robuust chassis en een onderhoudsarme, snel reagerende besturing gedwongen besturing met één stang. Alle trailers hebben een achtersluitklep met deuren. De citytrailers hebben een totale lengte van elf meter. “We hebben gekozen voor Krone vanwege de snelheid van levering en de prijs-kwaliteitverhouding. Net als bij het trekkende materieel kiezen we ook bij het getrokken materieel voor twee merken.”

Drie sterren
Tielbeke is de enige logistieke dienstverlener die in de logistieke top honderd staat met drie Lean & Green sterren. “We denken en doen actief mee waar het duurzame initiatieven betreft, maar we zijn er natuurlijk trots op dat we dit alvast hebben bereikt”, zegt Dorgelo. Tielbeke werkt in diverse platformen samen. “Bij een van die samenwerkingen slaan we goederen over in Zwolle en worden ze per fietskoerier naar de uiteindelijke bestemming in de binnenstad afgeleverd. Daarmee lopen we voorop. Binnen een paar jaar is de fietskoerier heel gewoon in het stadsverkeer,” voorspelt hij. Niet alleen het milieu staat centraal in het beleid, ook het personeel. Het programma Fit bij Tielbeke bevat een keur van maatregelen om chauffeurs gezond en voldoende geconcentreerd te houden. “Ook buiten werktijden geven we om onze mensen en bieden we ze mogelijkheid van sport en ontspanning aan”, zegt Dorgelo.

Eigen werkplaats
Tielbeke heeft een grote eigen werkplaats die al jaren naar behoren functioneert. “Daar servicen we onder andere onze trailers die zich hier in de regio bevinden. Maar we beschikken ook over meerdere standplaatsen in ons land, en de trailers die daar gestationeerd zijn, krijgen service van een lokale specialist”, legt Dorgelo uit. “Dat scheelt vele kilometers heen en weer rijden en heel veel rijtijd van chauffeurs.” De vloot van Tielbeke bestaat nu uit 220 trekkers, 265 trailers waar ook nog 15 bulkopleggers toe behoren en nog eens veertig bakwagens. Daarnaast is het bedrijf actief met achttien bestelauto’s. Bij Tielbeke werken 450 mensen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *