Categories: bedrijfswagennieuws

[video] Prachtige Scania R500 met zware Palfinger voor BDS


Vandaag heeft Scania dealer Rinsma uit Berlikum deze prachtige New Generation Scania R500B8x2*6NB afgeleverd aan BDS uit Harlingen. De truck is uitgerust met een zware Palfinger PK 110002-SH laadkraan.

Palfinger PK 110002-SH
De Palfinger PK 110002-SH heeft een hefmoment van 98½ tm. Hij kan onbeperkt in de volle 360 graden zijn rondjes draaien. De gydraulische reikwijdte is 22 meter, mechanisch is dat zelfs 27,1 meter. Het eigen gewicht van de kraan is net geen negen ton, het vierassige chassis is dus geen overbodige luxe. De kraan is uitgerust met een zogenaamde “Soft Stop”. Deze zorgt er voor dat alle kraanbewegingen zachtjes af worden geremd, voordat de mechanische aanslag bereikt wordt. Schokkende bewegingen en slingerende ladingen worden hierdoor voorkomen, dat we veiligheid voor het voertuig, de lading en boven alles de personen om de truck heen natuurlijk vergroot.

BDS Harlingen
BDS Harlingen is in 1990 opgericht als maritieme dienstverlener. Ze doen aan ruiming, berging en diverse havendiensten. In 2008 is BDS verhuisd naar de Nieuwe Vissershaven in Harlingen, waarna de groei in een stroomversnelling kwam. Daar is niet alleen de vandaag afgeleverde Scania een bewijs van, maar ook de onlangs geopende vestiging op Bonaire. BDS heeft landelijke bekendheid gekregen door de berging van de op nieuwjaarsnacht van MSC Zoe afgeslagen containers. Mooi detail is dat BDS-oprichter André Borsch zijn loopbaan 30 jaar terug is begonnen als monteur bij Rinsma, wat de cirkel weer mooi rond maakt.

Opbouw en spuitwerk
De truck is opgebouwd door VDA uit Zoeterwoude. Onder het bakje schuilt een schotel, zodat de truck zeer multifunctioneel inzetbaar is. De kleurstelling is ontworpen door MW Design, het spuitwerk heeft Cranen gedaan. Al met al een prachtig resultaat, waar ik André Borsch en zijn medewerkers veel veilige en winstgevende draaiuren mee toewens!

Alex Miedema

Recent Posts

[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: Wensink

Één van de dealers waar ik vaak langs ga is Wensink in Leeuwarden. Dankzij Bouke Sieperda van de afdeling Vans…

4 uur ago

Nieuwe Tekno modellen week 15 2021 / Robin Holsappel model voor Duchenne!

Robin Holsappel en Tekno ontwerpen miniatuur truck om spierziekte Duchenne de wereld uit te helpen Binnenkort lanceert Tekno in samenwerking…

14 uur ago

Groeten uit Jubbega van Wietze Koopmans

Na een stomme vraag van mij aan Alex op zijn vlog moet ik (Wietze Koopmans, red.) dus ook maar eens…

1 dag ago

[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: IVECO NLS

IVECO NLS is misschien niet de bekendste naam, ze bestaan ook nog niet super lang. Het is ontstaan toen Schouten…

2 dagen ago

Biertje? BYDje Budweiser!

Alcohol is aan mij niet besteed. Wat moet je ook met geestverruimende middelen als je geest van zichzelf al ruim…

2 dagen ago

Truckfan Top 10 om 10 over 10: Ford F650

Op truckfan.nl staat een uitgebreide en dagelijks groeiende verzameling truckfoto’s. Een overzicht uit deze collectie beelden staat in De Top…

2 dagen ago