[LIVEBLOG] Bouwprotest op het Malieveld

15:39

15:11 Martha de Boer: “Wij zitten nu in de bus terug naar huis”.

15:09 Martha de Boer: “Over dat opstootje: er stond een groep Hagenezen toe te kijken, eentje riep wat geks, daar ging de politie op af en dan moet iedereen daar natuurlijk op reageren en zo.”

15:00 Martha de Boer: “Opstootje op het Malieveld, er wordt wat geduwd en getrokken. Volgens omstanders kwamen ze met een flinke groep politie het veld op. Arrestaties, mensen worden in busjes geduwd, groepjes jongeren staan op auto’s dingen te roepen. Verder is het al rustig, veel mensen al vertrokken.”

13:49 Martha de Boer: “We hebben het Malieveld verlaten, zitten nu in een koffiezaak/snoepwinkel verderop. De agenten langs de wandelroute hierheen stonden in vol tenue, met beenbeschermers en al, maar nog wel ontspannen. ME staat een stukje bij het Malieveld wel klaar. Er stond een gepantserde shovel en een spuitkanon, maar ze leken nog niet erg in paniek. ”

13:40

13:28

13:27

13:26 Geert Wilders heeft niet zo veel met bouwers, maar wel met camera’s, dus die is ook even op het Malieveld.

13:22 Martha de Boer: “Er wordt nu omgeroepen om auto’s weg te halen van de Utrechtse straat, we moeten op de Leidse straat in de bus stappen. Het lijkt er op dat het afgelopen is. Rutte niet gezien of gehoord. Of dat hebben we gemist tijdens het kiepen… Niks aan de zeis komt zodrekt optreden. Maar ik weet niet of we daar op willen wachten.”

13:16 Martha de Boer: “We hoorden eerder af en toe een knal, maar de sfeer wordt nu een beetje hangerig, verveeld. En aan de lege flesjes te zien is er ook al wat gedronken.”

13:15 Martha de Boer: “Er wordt hier vuurwerk afgestoken. Nitraatbommen volgens de jongens om me heen.”

13:14 Martha de Boer: “De bereden politie staat klaar. De eerste deelnemers gaan nu al weer weg. Het schijnt dat de politie er staat om de weg vrij te houden voor het doorgaande verkeer”

13:10

12:55

12:50 Er gaan geruchten dat er arrestaties worden verricht.

12:22 Martha de Boer: “Een hoop mensen in nette kleren die allemaal foto’s maken van kiepende auto’s. Zien ze anders ook nooit, dan gaan ze er haastig voorbij.”

12:15 Martha de Boer: “We lopen een kwartier voor op schema, er zou pas om half een gekiept worden, maar zo zijn chauffeurs.”

12:13

12:12

11:07

10:53

10:51

10:50

10:38 Martha de Boer: “Er staan nog mensen en voertuigen in de file, er word zojuist op het podium bekend gemaakt dat ze worden tegengehouden onderweg.

10:37

10:23 Martha de Boer: “Noodoproep! Stop met het kopen van tuinaarde in zakken bij het tuincentrum, het is getest en er zit 0,5 tot 0,7 PFAS in, terwijl de norm nu op 0,1 staat. De overheid staat toe dat particulieren het land vervuilen.”

8:37 foto’s Erik Algera.

In navolging van de boeren protesteert de bouwsector vandaag op het Malieveld, onder andere met een kleine editie van de Bauma op het Malieveld. Vandaag houden we de sociale media in de gaten, bovendien is Martha de Boer op het Malieveld aanwezig om live verslag te doen in woord en beeld. Alle foto’s zonder aparte bronvermelding komen bij haar vandaan. Om 10:00 is het officiële programma begonnen. Er is om vijf over tien een groot toeterconcert gaande, deze klinkt volgens Martha een stuk beter dan de band die speelt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *