Categories: Dakar

Dakartrucks is nu rallytrucks.nl


Jaren terug vroeg Robert Baarda out of the blue me te helpen met zijn nieuwe facebook-pagina Dakartrucks. Ik dacht ‘wie is die man?’, maar zei toch ja. Toen we elkaar later in het echt ontmoetten bleken we een goede klik te hebben, zowel zakelijk als vriendschappelijk, wat in een al lang durende samenwerking resulteerde. De facebook-pagina heeft inmiddels 17.000 likers, de ervaring leert dat dit na de rally’s van dit jaar weer een paar duizend meer zullen zijn.

Maar we wilden meer dan alleen een facebook-pagina. Robert schrijft nu mooie lange artikelen in zijn ‘passie’-reeks en we zijn al bij diverse teams langs geweest. Het is zonde als dat allemaal ondersneeuwt op een facebookpagina. En, eerlijk is eerlijk, het zou ook leuk zijn als we wat van het geïnvesteerde geld kunnen terugverdienen met deze toch wel dure hobby. Daarom zijn we met Tinus Guichelaar (met wie ik ook al jaren samenwerk, onder andere met truckfan.nl) om tafel gaan zitten, en dat resulteerde in een nieuwe website, die nog geen week na het gesprek al online was: rallytrucks.nl.

Waarom dan rallytrucks.nl in plaats van dakartrucks zult u zich wellicht afvragen? Dat is vanwege drie redenen, waarvan één er met kop en schouders boven uit steekt als hoofdreden: er zijn meer rally’s met trucks dan de Dakar alleen! De Morocco Desert Challenge steekt het grote voorbeeld al aardig naar de kroon op dat gebied bijvoorbeeld, maar er ook de Africa Eco Race, Silk Way, Breslau en ga zo maar door. Deze waren altijd al net zo welkom, maar nu zijn ze ook niet meer van naam uitgesloten. Daarom: Rallytrucks.nl!

De verslagen die voorheen hier op de blog verschenen met betrekking tot de Dakar zullen ook grotendeels via deze nieuwe site met de wereld gedeeld gaan worden. Zet hem dus in uw favorieten en gebruik hem zeker in januari als startpagina.

Alex Miedema

Recent Posts

Vissers Veluwse foto-archief: truckerbal en potje pullen

Erwin Visser: "Deze week was de week van hemelvaart. Na maandag al vrij geweest te zijn geweest zijn mijn collega…

3 uur ago

Beste Babette (deel 141) verboden de Pyramide te betreden

Beste Babette, de week begon met uitslapen, want jawel: Wingman en ik hadden lekker een weekje vrij! Eerst maar eens…

10 uur ago

De oogst van week 19 2021

Met onder andere de bijvangst van de nieuwe DAF, een wâldfrysk regiorondje om klompen te halen bij Scherjon, de vaste…

2 dagen ago

Stoere nieuwe Scania voor Sjoerd Jongema

Vanochtend (15 mei 2021) heeft Scania dealer Rinsma in Berlikum deze schitterende Scania R450 afgeleverd aan Sjoerd Jongema in Harlingen.…

3 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 19 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

4 dagen ago

Blogpost 10.000: JUBILEUMQUIZ

Dit is de 10.000e blogpost op alexmiedema.nl! Om dat feestje te vieren geef ik een paar mooie prijzen weg met…

5 dagen ago