Mijn “facebook imperium”

Het is jullie misschien wel opgevallen dat ik niet een standaard social media marketeer ben. Bij mij geen tot in den treure gephotoshopte plaatjes, überhippe filmpjes en kappers die zo kinky zijn dat ze er in een SM-kelder bang van worden. Wat ik wél heb is een enorm bereik, niet in de laatste plaats door de vele plaatsen die ik op facebook gecreëerd heb. In deze blogpost zet ik alle 64 facebook-pagina’s en 72 facebook-groepen die ik beheer en help beheren op een rij. Om voor mezelf overzicht te hebben én voor mijn (potentiële) klanten, zie het als een stukje van mijn portfolio. Ze staan op volgorde van groot naar klein. Stand 6 februari 2020, de aantallen groeien altijd door. Bij sommige met meer dan 100 per dag, bij anderen met een handje vol per jaar. Alle dikgedrukte namen zijn uiteraard klikbaar.


Kleyn Trucks
100.656 likes.
De belangrijkste pagina die ik voor Kleyn Trucks bijhoud is natuurlijk de hoofdpagina. Eind 2019 brak deze door de 100.000 likes heen, waar ik best trots op ben!


Chauffeurs en transport !!!
28.248 leden.
Al sinds 2013 ben ik actief lid van deze groep, volgens mij de grootste Nederlandstalige chauffeursgroep. Eind 2017 vroeg Wilco Plette me waarom ik al een tijdje geen berichten meer in de groep had geplaatst. Na mijn antwoord dat ik alleen nog postte in groepen waar ik zelf beheerder was, had ik (na overleg tussen de beheerders onderling) ineens ook beheerdersknopjes daar.


Scandinavië Truckers
20.528 likes.
Toen Iep van der Meer Scandinavië Truckers over nam, kreeg ik ook rechten op deze pagina.


Used Trucks for Nigeria
17.286 likes.
Eén van de pagina’s die ik bijhoud voor Kleyn Trucks.


Rallytrucks
16.832 likes.
Eind 2013 vroeg Robert Baarda out of the blue of ik hem wilde bijstaan een dakartrucks facebookpagina op te zetten. Na wat twijfels toch maar gedaan, en dat is één van mijn beste beslissingen van de laatste jaren geweest. De samenwerking met Robert is zeer prettig en sinds 1 januari hebben we een flinke professionaliseringsslag gedaan met het lanceren van de website rallytrucks.nl. Uiteraard is de naam van de facebookpagina daar ook op aangepast. Het aantal likes is de 17.000 al voorbij geweest, maar een klein deel van de likers haakt na de Dakar weer af, om rond de preproloog de like weer terug te zetten.


BIGtruck online magazine
16.557 likes.
Omdat ik BIGtruck op social media gebied ondersteun en zo mijn eigen voor BT geschreven artikelen kan delen heb ik hier ook rechten.


Tractorfan
15.994 likes.
Pagina van Tinus Guichelaar.


Historisch Transport
13.858 leden.
19 augustus 2014 heb ik deze groep gemaakt, deze was direct al vanaf het begin lekker druk. Sinds ik een paar maanden terug Klaes Fritsma als moderator aan heb gesteld is dat alleen nog maar meer geworden. Elke keer als er iemand een foto van een Opel Blitz plaatst komen er automatisch tig reacties van leden die daar hun rijbewijs nog op gehaald hebben.


Transportnieuws
11.424 leden.
De facebookgroep van Transport Online. Hier ben ik moderator en heb ik toestemming eigen nieuws te brengen.


Used Trucks Mercedes
11.241 likes.
Eén van de pagina’s die ik voor Kleyn Trucks bijhoud.


Zwaar en Speciaal Transport
10.994 leden.
Op 6 mei 2014 door mij opgericht. Direct die avond werd er al een tip geplaatst in de groep zodat ik op 7 mei Mammoet trucks en kranen stond te fotograferen in Franeker. De grootste Nederlandstalige zwaar transport groep.


ACTROS TRUCK
10.800 leden.
Toen deze groep zonder beheerder zat kreeg ik van facebook het voorstel hem over te nemen. Dikke prima. Tegenwoordig promoot facebook deze groep vrij actief, wat resulteert in al weken lang vrijwel dagelijks meer dan 100 nieuwe leden.


Kleyn Vans
10.485 likes.
Eén van de pagina’s die ik voor de Kleyn Group bijhoud, deze is voornamelijk op de export van lichte bedrijfswagens gericht.


Blauw licht: Brandweer ambulance en politievoertuigen
10.466 leden.
Op 17 augustus 2013 door mij opgericht als groep voor foto’s van hulpdiensten. Na wat wisselingen nu al tijden hulp van Marcel Hillebrand en Martin van Oostveen als mede-beheerders. Een groep waar relatief veel moderatie nodig is. Enerzijds omdat foto’s van inzetten er niet gewenst zijn (ik wil niet van andermans ellende profiteren als t ff kan), anderzijds omdat dit soort voertuigen toch een bepaald slag volk trekt. De eerste maanden was het ledental heel stabiel op de 33 mensen die ik direct uit had genodigd, daarna ging het groeien naar nu dik over de 10.000.


Winterdienstler
7.455 leden.
Deze grote Duitstalige facebookgroep voor zoutstrooiers en sneeuwschuivers heb ik overgenomen toen hij verweesd was. Ik merk het meteen als het sneeuwt in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland, dan vliegen de lidmaatschapsverzoeken hier weer binnen.


European classic cars
7.435 leden.
Johannes de Vreeze heeft me medebeheerder gemaakt van deze groep.


Kippersite Nederland
6.870 likes.
Samen met Henk de Groot van Derk Beekman gekregen toen hij van veel pagina’s afstand deed.


Beautiful Kleyn Trucks
6.292 likes.
Deze pagina wordt voornamelijk door mijn collega’s van de verkoop bijgehouden maar ter ondersteuning heb ik er ook rechten.


Used Trucks Scania
6.237 likes.
Eén van de pagina’s die ik voor Kleyn Trucks bijhoud.


Vastgereden
5.669 likes.
Op de facebookpagina van vastgereden.nl mag ik ook mijn relevante artikelen delen.


Used Trucks M.A.N.
5.584 likes.
Eén van de pagina’s die ik voor Kleyn Trucks bijhoud.


Bietentrucks uit Nederland
5.167 likes.
Samen met Henk de Groot overgenomen van dé bietentruckspotter van Nederland, Derk Beekman.


Frysk Transport
5.149 likes.
Marco Wassink drong er op aan bij mij dat ik een pagina over Friese transportbedrijven zou maken, zoals hij over Achterhoeks transport al had. Ik moest even aan dat idee wennen, maar toch maar gedaan. Dat is nu uitgegroeid naar een landelijk dekkend netwerk van provinciepagina’s, maar de Friese is, niet in de laatst plaats door de flinke inzet van Henk de Groot, by far het populairst.


Truckgalerie
4.428 leden.
De Duitse oprichter van deze groep had er geen zin meer in, en was al druk bezig alle leden één voor één handmatig te verwijderen, de enige manier waarop je een facebook-groep kunt weghalen. Dat was hem gelukkig toch wat te veel werk, waarna ik de groep van hem over kon nemen.


Citrofielen & Citrozielen
4.375 leden.
Op 28 augustus 2013 door mij opgericht, met name voor een vriend, maar die heeft er door zijn veel te vroeg overlijden niet lang van kunnen genieten. Zijn auto’s blijven ter nagedachtenis aan hem wel eeuwig in de header van de groep. Dit tot grote ergernis van velen, wat ergens ook wel weer mooi is, want de vriend in kwestie had dat effect ook vaak op mensen. Na wat wisselingen in het mod team zijn Marnix Coster en Timo van de Vuurde al weer jaren medebeheerder. Nu de grootste idioten de groep uit gezet zijn is hij gelukkig niet meer zo mod-intensief als voorheen.


Grunneger Transport
4.358 likes.
Ooit door Dennis Gruis op mijn aandringen aangemaakt als uitbreiding op Frysk Transport, tegenwoordig in het kader van onze landelijke dekking door Henk de Groot en mij gerund.


Drenths transport
4.081 likes.
Eén van de elf pagina’s die ik samen met Henk de Groot heb om landelijke dekking te bereiken.


Ongevallennieuws
4.056 leden.
Door mij overgenomen toen hij zonder beheerder zat. Toen was het nog een groep over ongevallen bij het laden en lossen, maar in het kader van de samenwerking op facebook met Transport Online omgedoopt tot Ongevallennieuws. Ik breng zelf zo veel mogelijk positief nieuws, dus post er niet veel.


Used Trucks Trading – Sell or buy your commercial vehicle – European Brands
3.874 leden.
Deze groep, met dagelijks tientallen nieuwe leden, beheer ik voor Kleyn Trucks.


Trucknieuws
3.689 leden.
6 februari 2014 door mij opgericht, dik een maand na de start van mijn bedrijf dus, als eigen platform om mijn nieuwsberichten te delen. Maar ook nieuwsberichten van anderen mogen er gedeeld worden.


Racetransporters
3.670 likes.
Opgericht door René Henkes en na een tijdje door mij overgenomen, voor ‘trucks on tracks’.


Ginaf Trucks
3.416 leden.
Deze groep is ooit (net als de Terberg groep) door een Italiaan opgericht. Toen die de groep verliet, kreeg ik van facebook een melding of ik de groep over wil nemen. Uiteraard! Ginaf Veenendaal post zelf ook actief mee in deze groep.


Kipperchauffeurs
2.995 leden.
Op 14 mei 2017 heb ik deze groep opgericht vanuit de pagina Kippersite Nederland. Daardoor al direct vanaf het begin erg populair onder de doelgroep: kipperchauffeurs.


Foodtrucks en verkoopwagens
2.921 leden
Op 1 oktober 2015 door mij aangemaakt. Pas toen ik verkopen toe ging staan en Jacob Boonstra mede-beheerder maakte sloeg deze groep echt goed aan.


terrein.nu
2.919 likes.
Nu ik voor terrein.nu als journalist werk moet ik natuurlijk ook mijn eigen artikelen daar op de facebook pagina kunnen plaatsen.


Euro6trucks
2.915 likes.
Eén van de pagina’s die ik, in dit geval samen met Euro6trucks.eu verkoper Anton van Pelt, voor Kleyn Trucks bijhoud.


Diesel in blood
2.834 leden.
25 januari 2015 door mij gestart omdat ik een groep wilde waar je alles over én trucks, én trekkers, én bouwmachines, én bussen én mijn eigen personenwagens kwijt kon. De naam begon als Diesel in bloed, maar de laatste e werd een o in een tevergeefse poging tot internationaal succes.


Alex Miedema bedrijfswagenjournalist
2.832 likes.
Mijn eigen zakelijke facebookpagina. Ooit begonnen als ‘Alex Miedema foto van de dag’, maar stiekem toen al met het doel later dit er van te maken. Naast linkjes naar mijn eigen artikelen zet ik er tegenwoordig ook zo nu en dan korte filmpjes op.


Truckfan
2.737 likes.
Waar ik erg trots op ben is de website truckfan.nl, die ik samen met Tinus Guichelaar heb. Hoeveel social media marketeers kunnen nu zeggen dat ze een eigen sociaal medium hebben? Dit is de bijbehorende facebookpagina.


ScaleMasters
2.681 likes.
ScaleMasters is één van mijn nieuwe klanten in 2020, ik ontzorg ze op social media gebied.


Classic cars from OUTSIDE Europe Pre 1999
2.678 leden.
Johannes de Vreeze heeft me beheerdersrechten in deze groep gegeven.


Used Trucks DAF
2.387 likes.
Eén van de pagina’s die ik voor Kleyn Trucks bijhoud.


Agrarisch bodembemesters transport
2.362 likes.
Toen Derk Beekman minder pagina’s bij ging houden kreeg ik hier beheerdersrechten.


Alle Demag AC 650 en alle Demag AC 700
2.326 leden.
Een populaire groep over zware Demag kranen die zonder beheerder zat. 17 oktober 2017 heb ik daar de knopjes gekregen.


Volvo Trucks
2.151 leden.
Internationale groep met elke dag tientallen nieuwe leden. Door mij overgenomen toen hij zonder beheerder zat en de laatste maanden ineens flink aangeraden door facebook aan Jan en alleman.


Terberg Trucks
2.067 leden.
Hetzelfde verhaal als bij de Ginaf groep: opgericht door een Italiaan, toen die vertrok stelde fb mij voor als beheerder, op dezelfde dag zelfs. De groep is niet alleen voor de trucks en terminaltrekkers uit Benschop. Alles van Terberg mag, dus ook trucks en busjes met een opbouw of ombouw van Terberg en zelfs de moderne Dennis vuilniswagens.


alle merken van vrachtwagens met een snuit
2.033 leden.
Oprichter Jan Vertongen heeft me medebeheerder gemaakt van deze groep.


Scania v8 – What else?!?
1.873 leden.
Eén van de beheerderloze groepen die ik over heb genomen.


Torpedo’s uit Nederland
1.801 likes.
Henk de Groot heeft me hier rechten gegeven zodat ik hier neusjes kan delen.


Trucksport
1.724 likes.
Een pagina voor alle takken van trucksport: racen, rally, trial, pulling en wat je verder nog maar kunt bedenken.


Dutch Truckers
1.591 likes.
Op deze pagina heb ik rechten gekregen om mijn eigen artikelen te delen.


Zeeuws Transport
1.514 likes.
Eén van de elf pagina’s die ik samen met Henk de Groot heb om landelijke dekking te krijgen.


DAF in Action
1.434 likes.
Ik ondersteun de mysterieuze eigenaar en oprichter van deze pagina die zelf liever anoniem blijft.


Used Scania V8
1.414 likes.
Een pagina die ik heb gemaakt om de Scania V8 trucks uit de voorraad van Kleyn te promoten.


Limburgs Transport
1.321 likes.
Eén van de elf pagina’s die ik samen met Henk de Groot heb om landelijke dekking te krijgen, in dit geval nog aangevuld door local Martijn Manrho.


Brabants Transport
1.258 likes.
Eén van de elf pagina’s die ik samen met Henk de Groot heb om landelijke dekking te krijgen.


Deutsch Transport
1.152 likes.
Deze pagina ben ik begonnen toen mijn vrouw nog maar net mijn vriendin was en nog in Duitsland woonde.


Used Tippers
1.148 likes.
Deze pagina heb ik aangemaakt om de kippers uit de voorraad van Kleyn Trucks te promoten.


Tatra Trucks in Nederland
1.141 leden.
Roger van Nispen vond dat ik, als beheerder van onder andere de GINAF en Terberg groepen, deze groep aan moest maken. Dat gebeurde op 3 juni 2018. Inmiddels is Roger moderator van deze groep, omdat er nog niet zo veel Tatra’s in Nederland zijn wordt iedere nieuw afgeleverde truck vaak meteen drie keer geplaatst.


Used Reefers
1.113 likes.
Deze pagina heb ik aangemaakt om de koelers uit de voorraad van Kleyn Trucks te promoten.


Hollands Transport
1.089 likes.
Eén van de elf pagina’s die ik samen met Henk de Groot heb om landelijke dekking te hebben. Omdat Noord- en Zuid-Holland de minst interessante provincies van Nederland zijn konden die mooi gecombineerd worden op één pagina.


Pulp rijders
969 likes.
Toen Derk Beekman minder pagina’s bij ging houden kreeg ik hier beheerdersrechten.


De levens van
960 likes.
Omdat mijn levens van blogs zo populair zijn, heb ik die maar een eigen pagina gegeven.


BIGtruck
948 leden.
Al sinds de oprichting is BIGtruck een opdrachtgever van me. Op 7 november 2017 heb ik geholpen met het opzetten van deze groep, waar ik sinds die tijd moderator ben.


Je bent een Stienser als…
910 leden.
5 november 2018 door mij opgericht, in de periode dat ik veel bij mijn ouders in Stiens was, de dagen direct na de dood van mijn vader. Stiens is het dorp waar ik geboren en getogen ben. Ik zou al veel eerder een groep oprichten voor Stiensers samen met de beheerder van de groep over oud-Stiens, maar die werd ernstig ziek vlak voor we samen zouden gaan zitten en is inmiddels ook overleden. Ondanks dit toch geen sombere groep, gelukkig.


Used Tank Trucks
866 likes.
Deze pagina heb ik aangemaakt om de tank trucks uit de voorraad van Kleyn uit te lichten.


Truck-Spot
850 likes.
De truck-spot website is nooit van de grond gekomen, maar de facebookpagina bestaat nog steeds, voor het geval ik de site ooit weer af wil stoffen.


Winterdienst Nederland
790 leden.
Nederlandse tegenhanger van de succesvolle Duitse Winterdienstler groep.


Portaalarmtrucks
771 likes.
Eén van de pagina’s die Derk Beekman aan me over heeft gedragen.


Used Heavy Haulage
756 likes.
Deze pagina ben ik gestart om het zwaar transport materieel uit de voorraad van Kleyn Trucks te promoten.


Lady trucker gespot
670 likes.
Deze pagina wierp Derk Beekman in mijn schoot. Geen missverkiezing op wielen, maar een pagina om te laten zien dat vrachtautochauffeur al lang geen mannenberoep meer is.


Foto’s van Suikertransport
649 likes.
Eén van de pagina’s die Derk Beekman aan me over heeft gedragen.


Oldtimer Toerritten (Ocv, Ota, etc)
638 leden.
Mika van Egdom maakte me ongevraagd moderator in deze groep. Prima toch?


Tankboeren
610 leden.
Eén van de beheerderloze groepen waar facebook mij knopjes heeft gegeven.


Gezellige Aparte Auto Federatie
577 leden.
Na hommeles in de groep ‘wie rijdt er nu nog in een oude bak’ op 27 november 2013 ontstonden er meerdere afsplitsingen van die groep, de ene succesvoller dan de andere. Davids Rooks vroeg mij om hem te helpen ook een groep op te zetten, dat werd de Gezellige Aparte Auto Associatie. Trouw lid Martin Brink kwam in 2019 met de suggestie voor de naamswijziging naar Gezellige Aparte Auto Federatie, want dat is GAAF.


Landbouw international
565 leden.
Toen Jaco de Rijk me op 10 maart 2018 vroeg mede-beheerder te worden van zijn vlak daarvoor gestarte groep zei ik natuurlijk direct ja.


Militaire voertuigen internationaal
513 leden.
Een openbare groep voor militaire voertuigen (met de nadruk op softskin wielvoertuigen, maar alles is welkom), zowel in actieve dienst, origineel gerestaureerd of omgebouwd voor een civiel leven. Op 22 februari 2016 door mij opgericht.


Communist Cars
510 likes.
Deze pagina heb ik aangemaakt in de tijd dat ik zelf nog Lada reed.


Agri trucks
496 leden.
Bernd Kraaijvanger-van Den Bosch heeft deze groep gemaakt om 25 juli 2013. Toen hij in 2019 veel minder met facebook ging doen, zocht hij een opvolger.


Traton & VAG Fan
463 leden.
Een groep voor liefhebbers van de verschillende merken (heden en verleden) uit de VAG groep, inclusief de bedrijfswagens onder de Traton vlag, door mij opgericht op 23 mei 2015.


Tis time
437 likes.
Eén van mijn allereerste pagina’s, bedoeld om mensen te inspireren, na te laten denken en van de wereld een betere plek te maken.


Openbaar Vervoer
413 leden.
Toen de oprichter van deze groep er van af wilde heeft hij hem aan een aantal personen, waaronder ik, overgedaan. De rest is zonder iets te zeggen afgehaakt dus ik ben nu nog de enige beheerder.


Volvo AB fan
398 leden.
De groep voor fans van Volvo’s in alle soorten en maten. Trucks, personenwagens, bouwmachines, bussen, tractoren, alles is welkom, als het maar door Volvo (of één van haar dochters dan wel een bedrijf wat in Volvo is opgegaan) gebouwd is. Door mij gestart op 8 april 2015.


Volvo Trucks Fan Base
390 leden.
Geen idee waarom, maar ik had onlangs ineens beheerdersrechten in deze groep.


Used Ecotech
380 likes.
Deze pagina heb ik aangemaakt om de vuilniswagens, veegmachines, kolkenzuigers en dergelijke uit de voorraad van Kleyn Trucks te promoten.


Jelsum, Koarnjum en Britsum
374 leden.
Op 21 juni 2015 heb ik een groep aangemaakt voor de bewoners van mijn eigen woonplaats, en de beide sterk verwante buurdorpen. Deze drie dorpen delen nu dus naast voetbalvereniging, school en kerk ook een facebookgroep. 374 leden lijkt niet veel, maar dat is een kwart van alle inwoners van deze drie dorpjes!


Speciaal Transport/ Schwertransport/ Heavy Haulage/Transport Exceptionelle
370 leden.
Door mij overgenomen toen hij zonder beheerder zat. Ik doe hier verder niets mee, omdat het in principe dezelfde doelgroep en inhoud heeft als de veel populairdere zwaar en speciaal transport groep.


Truck- en Transportboek
365 leden.
Deze groep heb ik op 8 augustus 2015 opgericht om truckboeken te bespreken en verhandelen.


Houtrijders!
363 leden.
Deze verweesde groep had bijna geen leden toen ik hem over nam, nu is een groot deel van de Nederlandse chauffeurs die met bomen rondsjouwen wel lid.


Gelders Transport
347 likes.
Eén van de elf pagina’s die ik samen met Henk de Groot heb voor landelijk bereik.


Niet Janken maar Planken!
346 leden.
Nishanthi de Best heeft me medebeheerder gemaakt van zijn groep al vrij snel na oprichting op 5 september 2019.


Paccar Fans ( DAF and more )
344 leden.
Alles over de merken DAF, Foden, Kenworth, Leyland, Peterbilt en de merken die in de loop van de tijd door deze bedrijven over zijn genomen. Zowel trucks, bussen, tractoren als andere voertuigen. Door mij opgericht op 23 september 2015.


Ford Cargo = Caminhões
334 leden.
Deze groep zat zonder beheerder, dus toen had ik ineens een Braziliaanse groep over de Ford Cargo onder mijn vleugels. Tsja.


Agri trucks in miniatuur
325 leden.
Tegelijk met de agritrucks groep van Bernd overgenomen toen hij ging minderen met facebook.


Unimog Nederland
319 leden.
Omdat de facebookgroep van de Nederlandse Unimog club al een hele tijd van de radar verdwenen was, heb ik op 7 juli 2018 zelf maar een nieuwe Nederlandstalige Unimog-groep aangemaakt. Na een moeizame start komen nu veel Unimog-eigenaren binnendruppelen en actief meeposten.


Scania Fan Base
313 leden.
Exact hetzelfde verhaal als bij de Volvo Fan Base.


Alle voertuigen in miniatuur
303 leden.
Door mij op 1 februari 2020 aangemaakt en nu al 300 leden en erg actief! De naam komt uit de koker van Eric ten Barge.


Old Light Commercials
300 likes.
Mijn eerste automotive facebookpagina ben ik begin 2012 gestart, gericht op oude busjes en pick ups.


Het Digitaal Museum
300 likes.
De facebookpagina voor de leerzame ‘digitaal museum’ categorie op mijn blog.


Wierda fans
277 leden.
Na de groepen voor Ginaf, Terberg en Tatra kon op 4 oktober 2018 een groep voor de lokale Friese truckbouwer en MAN dealer Wierda natuurlijk niet achter blijven. Door een aantal leden met hang naar nostalgie komen hier ook regelmatig Pegaso’s voorbij.


Overijssels transport
261 likes.
Eén van de pagina’s die ik samen met Henk de Groot heb voor landelijke dekking.


JONCKHEERE/BERKHOF/BOVA / VDL FOTO
261 leden.
Door mij overgenomen toen hij zonder beheerder zat.


Ik ZOEK / Ik HEB Fryslân (Weggeefhandel)
254 leden.
28 maart 2012 leek het mij een goed idee deze groep aan te maken, maar ik heb er verder nooit veel mee gedaan. Ik dacht eerlijk gezegd ook dat ik hem al lang weg had gegeven.


Junktimers
239 likes.
Het Poolse woord voor youngtimers vind ik zo leuk dat ik er een pagina omheen gemaakt heb.


Opel D-Kadett fanclub en liefhebbers van de Opel Manta
239 likes.
Pagina van Robert Baarda en een aantal van zijn vrienden, misschien wel de grootste D-Kadett liefhebbers van Nederland. Dat deze exact evenveel likes heeft als de junktimer pagina is prachtig en veelzeggend.


Simon Loos Dranken Logistiek!
235 leden.
Wederom een groep die ik over heb genomen op het moment dat hij zonder beheerder zat.


Reinigingsvoertuigen
234 likes.
Kado gekregen van René Henkes toen zijn focus verschoof naar andere zaken.


Kening Redbad
201 likes.
De beroemdste Friese koning aller tijden. Toen ik hoorde dat Willem Schoorstra bezig was met een boek over deze held, heb ik hem uiteraard ook knopjes gegeven.


Utrechts transport
185 likes.
Eén van de elf pagina’s die ik samen met Henk de Groot heb voor landelijke dekking.


Arthur Eend
170 likes.
Fanpagina voor mijn rubber eend.


Volkswagen T4 fans benelux
168 leden.
Door mij overgenomen toen deze groep zonder beheerder zat.


Flevolands Transport
160 likes.
Eén van de elf pagina’s die ik samen met Henk de Groot heb voor landelijke dekking.


Vintage vehicles Group
156 leden.
Met 17 beheerders is meer dan 10% van alle leden een admin. Ik ben daar één van.


Daimler fans
154 leden.
Groep voor alles wat ooit door Daimler gemaakt is. Trucks, bestelwagens, bussen, personenwagens, motorfietsen, boten, tractoren, treinen, vliegtuigen, bouwmachines, wasmachines, alles. Op 12 april 2015 door mij gestart.


Offroadsport
128 leden.
Omdat er nog geen Nederlandstalige groep was over de gemotoriseerde offroadsport in al haar facetten, heb ik die op 16 oktober 2016 zelf maar gemaakt. Van de strandrace met motoren via mudding en de Dakar tot de 8×8 klasse bij de trucktrial en alles wat er verder nog tussen zit, het is welkom hier.


Prototypes & Studiemodellen
118 likes.
Opgericht door René Henkes maar na relatief korte tijd aan mij overgedaan. Sinds kort is Jan Clevering mede-beheerder op deze pagina zodat hij zelf zijn eigen prototype en studiemodel foto’s op de pagina kan zetten.


Autosport all art
114 leden.
Van Max Verstappen tot solexraces, minipullers tot truckracing, trialrijden tot rallyraid, touristenfahrten tot de 24 uur van Le Mans. Als het een motor heeft en op sport lijkt, is het welkom in deze groep, die op 20 mei 2018 door mij is opgericht. Martijn Manrho is mede-beheerder.


Max Verstappen Fans
106 leden.
Een groep van Tinus Guichelaar, die mij moderator daar heeft gemaakt.


Terreinbeulen en agritrucks
104 leden.
Een groep voor trucks zonder kenteken, zoals agritrucks (GV-kenteken mag wél dus) en terreintrucks. Op 18 juli 2019 aangemaakt op aandringen van Wietze Koopmans, die ik dus meteen maar moderator heb gemaakt.


Iveco-fan 1970-80-90
102 leden.
Door mij overgenomen toen deze groep zonder beheerder zat.


Vrienden die Wensink Trucks leuk vinden
90 leden.
Toen ik zag dat deze groep zonder beheerder zat heb ik de door facebook aangeboden knopjes maar overgenomen, vooral ook omdat Wensink een klant van me is. Ik zal er goed op passen tot ze hem zelf weer willen hebben 😉


Transportnostalgie en meer!
88 leden.
Eén van de groepen waar ik beheerder van ben geworden toen er geen meer was. Ik doe er niet veel mee, omdat het een grote overlap heeft met Historisch Transport.


Dutch Dakar: the real years
77 leden.
Aangemaakt door Stan Troost op 16 oktober 2015, die me mede-beheerder heeft gemaakt.


Cabriorijders en andere daklozen op wielen
74 leden.
Toen ik een cabrio kocht kwam ik er achter dat er nog geen algemene cabriorijders groep was, alleen tig merkengroepen. Dus die heb ik op 11 mei 2019 zelf maar gemaakt.


Museumbezoekers
71 leden.
Deze groep heb ik op 20 augustus 2016 aangemaakt om hier groepen mensen samen te stellen om musea en collecties te bezoeken die alleen voor groepen te bezichtigen zijn. Het is er door drukte alleen nog niet van gekomen, maar er zitten nog een aantal interessante dingen in het vat voor deze groep. Dat is direct de reden dat ik Robert Baarda nu als mede-beheerder uit heb genodigd.


Geen diesel in bloed (alternatieve aandrijftechnieken)
68 leden.
Het alternatief voor Diesel in bloed, toekomstproof. Helaas niet erg populair, er zijn (nog?) niet zo veel liefhebbers van auto’s op stroom, waterstof, CNG en dergelijke.


Wiersma Leeuwarden
51 leden.
Toen deze groep zonder beheerder bleek te zitten heb ik deze overgenomen en uiteraard direct Johannes Wiersma mede-beheerder gemaakt.


Dakar Rally: 1979-now
43 leden.
Deze weinig succesvolle Dakar-groep heb ik overgenomen van oprichter Henk Atdabult.


Volvo Netherlands
33 leden.
Door mij overgenomen toen deze zonder beheerder zat.


Dutch Ducato
32 leden.
Door mij overgenomen toen deze zonder beheerder zat.


Hoog functionerende autisten praatgroep
11 leden.
Een fb groep voor hoog functionerende autisten, zonder ouders, zonder al teveel moderatie. Niet alleen autistenpraat, maar over de gewone dingen van het leven praten met onze eigen afwijkende hersenkronkels. De enige groep die bewust afgesloten is en met hele strenge controle aan de poort. Op 22 januari 2020 door mij en mijn vrouw aangemaakt, na overleg met een flink deel van de mensen die nu lid zijn.


Oldtimers and other classics
7 leden.
Door mij overgenomen toen deze zonder beheerder zat.


Foodtrucks & Rollende Keukens
2 likes.
Van René Henkes gekregen, nog geen tijd genomen deze uit te breiden.

Naast deze pagina’s is er nog een flink aantal pagina’s die ik voor Kleyn beheer, maar die zijn niet aan mijn persoonlijke account gekoppeld. Er zitten nog meer pagina’s en groepen aan te komen, dit is dus echt een tussenstand. Heb je een pagina of groep waar je van af wilt, gooi m niet weg, maar vraag eerst even of ik hem wil adopteren. Wil je iets op één of meerdere van bovenstaande platforms promoten? Mail me dan even.

2 Comments

  1. JR Vreeze 7 februari 2020 Reply
    • Alex Miedema 7 februari 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *