Beste Babette: op bezoek in het Taf-Timer automuseum

Beste Babette, zoals je weet zijn er de afgelopen paar weken geen kilometers gemaakt met de vrachtwagen, maar met de motor en auto. Om het verhaal en de grote bult foto’s in hapklare brokken te verdelen, zodat het later makkelijker is om nog eens terug te bladeren, heb ik hier een dagtripje uitgelicht: de dag dat het regende en we naar een museum gingen.

Het Blue Mountain Hotel in Verditz ligt namelijk dicht bij de wat grotere stad Villach, waar na kort speurwerk op internet een autmuseum bleek te zitten. Omdat we eigenlijk zouden gaan motorrijden, was iedereen vroeg op en zaten we op tijd aan het ontbijt. Het museum ging om 10:30 open, toen stonden wij al een paar minuten voor de deur te drentelen. Koester die momenten van te vroeg zijn, want ze zijn erg schaars.

De entree zag er nog netjes uit, daarna werd het een beetje *smiley die achter z’n kin krabt* apart… Natuurlijk, in Nederland kennen we het Louwman Museum, en het is begrijpelijk dat niet elk ander (auto)museum op zo’n hoog niveau kan meedoen, maar nu liepen we buiten over de parkeerplaats naar de volgende hal, en bij de uitstalling van motoren aangekomen, zagen we paspoppen die of moesten illustreren dat de brommers vroeger werden gebruikt om naar een voos-afspraakje te rijden, of waar nog geen geschikte kleding voor is gevonden om de tijdsgeest wat beter uit te beelden. Ook stond er in de Mercedes-hal een Citroën tussen en troffen we een NSU tussen de Italianen, al waren die wel ongeveer uit hetzelfde periode. En wie had ooit gedacht nog eens een Toyota MR2 tussen een Ford Focus RS en een Alfa Romeo 4C te zien staan?

Al met al was het een erg leuke ervaring. De informatiebordjes waren zowel in het Duits als in het Engels, de routebeschrijving door de verschillende hallen zelfs in het Nederlands. Er stond een grote variëteit aan auto’s, motoren en brommers uitgestald, er waren voertuigen van hout die ook echt schijnen te rijden, en zelfs op de parkeerplaats kwamen we nog wat zeldzame auto’s tegen. Ben je op vakantie in de buurt van Villach, dan is het zeker leuk om hier naartoe te gaan, al dan niet met een toeristische route.

Na het bordjes-lezen zijn we naar het beroemde Racers Café gegaan om te lunchen. Rond deze tijd vind er normaal gesproken een groot Harley-treffen plaats, wegens omstandigheden is dat dit jaar afgelast, maar veel Harley-rijders zijn evengoed die kant op gereisd, en dus stond een gedeelte van de parkeerplaats ook vol met ronkende, ploffende en brommende machines.

Om de dag vol te maken, bleven we in Villach hangen. Lekker warm en droog sjoppen in een groot winkelcentrum, waar toevallig een kleine expositie was met oldtimer trekkers. Als afsluiter stond er nog een Skoda Kaduq (of hoe heet dat model tegenwoordig?) Monte Carlo naast ons voor het verkeerslicht. Veel cultureler dan dit zal een dag niet zomaar worden!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *