[video] Reisblog naar de Red Bull Ring

Beste Babette, zoals je weet zijn er de afgelopen paar weken geen kilometers gemaakt met de vrachtwagen, maar met de motor en auto. Om het verhaal en de grote bult foto’s in hapklare brokken te verdelen, zodat het later makkelijker is om nog eens terug te bladeren, heb ik hier ​een dagtripje uitgelicht: op een middag stelde Wingman voor om naar de Red Bull Ring te rijden, het circuit dat op slechts anderhalf uur van het vakantiehuisje lag.

Een mooie route er naartoe, dat was al leuk. Er werd ook geracet, zo hoorden we duidelijk op de achtergrond. Eerst maar eens binnen kijken, waar een aantal auto’s, motoren en ander speelgoed op wielen (en aan vleugels) stond uitgestald. Boven de trap, die voor betalende gasten doorgang bood naar de tribune, hing een grote verzameling goudkleurige ballen aan touwen *smiley die aan z’n kin krabt* je moet het even van de goede kant zien, maar dan zie je er duidelijk de aanvallende stier van het Red Bull-logo in. In een donker hoekje stond de Aston Martin verstopt, waar Max Verstappen zijn caravanrace tegen Daniel Ricciardo mee reed. Zonde, want het is echt een dikke bak om te zien.

Op het terras genoten we van een colaatje. Van het merk Red Bull natuurlijk. Volgens het etiket was het organische cola. De eerste 3 ingrediënten waren water, suiker en karamelsiroop, een energiedrankje had ik daarna niet meer nodig.

Vervolgens reden we een weggetje op dat langs het circuit zou leiden, en konden we nog wat van de race zien die er plaats vond. Mercedes, Ferrari, Porsche, Lamborghini, KTM (die maakt tegenwoordig ook dichte auto’s dus) en Aston Martin kwamen voorbij gevlogen met veel herrie en geknal. Geweldig om te zien en waanzinnig om te horen!

Wat we wel even moeten onthouden voor de volgende keer: als je dat weggetje helemaal doorrijdt, kom je vanzelf bij een restaurant uit, waar je op het terras kunt zitten met uitzicht op de baan. Dan hoef je niet op een terras met uitzicht op de parkeerplaats een drankje te doen.

De dag liep inmiddels al een beetje op z’n end, en we moesten nog anderhalf uur terug rijden, dus stapten we weer op de motor. Op de parkeerplaats zagen we een Honda NC750X DCT staan, die zie je ook niet vaak!

Langs de wegen staan veel borden om je te waarschuwen voor overstekende dieren. Murmeltieren en herten schijnen te pas en te onpas de weg over te steken, maar het enige wat we tot nu toe hadden gezien, was een murmeltier die mensen had getraind om hem brood te voeren, en John Deeres. Onderweg vonden we een terrasje om samen te dineren, zittend onder een appelboom, genietend van het geruis van de rivier even verderop, zag Wingman een stuk verderop dan eindelijk echte hertjes huppelen! Whoehoe! Hebben we die ook nog eens gespot!

Al met al was het een mooi toertje naar het circuit. Tijdens de Formule 1 zal het wel wat drukker zijn, vooral met de beveiliging, nu konden we ongestoord een rondje lopen en rijden. En eindelijk die grote, ijzeren stier eens in het echt zien. Zij het van een afstandje. Wat voor de volgende keer op de agenda staat: een tijdje stoeien met een KTM X-Bow op het middenterrein, zoals nu ook iemand aan het doen was. Door slalommetjes knallen en een sliptest doen, dat moet wel gaaf zijn met zo’n extreem apparaat!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *