Categories: Uit het archief

Uit het archief: Millenaar en Van Schaik Transport B.V.


Op 1 januari 2010 sloegen Millenaar Transport en Van Schaik Transport de handen in een. Beide bedrijven waren van oudsher gespecialiseerd in kiepertransport en werkten al sinds enkele decennia regelmatig samen. Dankzij de fusie is een bedrijf ontstaan met een sterke marktpositie dat klanten nog meer capaciteit en service kan bieden.

Van brandstoffentransporteur tot wegenbouwspecialist
In 1923 startte de heer C.J. Millenaar een handel in brandstoffen. Hij vervoerde voornamelijk kolen in de plaats Rijk, onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. De eerste wagen van Millenaar was een T-Ford. Het bedrijf werd voortgezet door zijn drie zonen en zij startten het vervoer met kiepers. Steeds meer ging de focus liggen op wegenbouw. In 1994 werd het bedrijf overgedragen aan de derde generatie Millenaar.

Van Schaik Transport
Ruim 60 jaar actief in de wegenbouw. In 1946 startte de heer Van Schaik zijn transportbedrijf in Nieuwerbrug. De eerste transporten werden uitgevoerd met een oud legervoertuig. Het ging met name om stenen en zand voor kleine lokale aannemers in de wegenbouw. De tweede generatie richtte zich op grotere wegenbouwbedrijven en breidde het aanbod verder uit. De derde generatie zette de groei voort.

Belangrijke partner
Millenaar & van Schaik Transport, zoals het bedrijf sinds 2010 heet, is een van de grootste kiepauto transportbedrijven van Nederland. Het bedrijf is vanwege de omvang een interessante partner voor grotere wegenbouwers maar dankzij de flexibiliteit van het wagenpark kunnen ook kleine projecten uitstekend worden uitgevoerd. Naast asfalt richt Millenaar & van Schaik Transport zich op het vervoer van andere wegenbouwgerelateerde producten als korrelpuin, freesasfalt, grond en zand.


Tekst www.millenaarvanschaik.nl, foto’s Alex Miedema.
MAN TGS 2nd gen.GINAF M4345-TS.Scania 114.Scania P420.Mercedes-Benz Actros MP2.GINAF X5250-TS.GINAF X5250-TS.Scania P380.GINAF X5250-TS.Scania G410.Scania 141.GINAF X5250-TS.Scania 141.MAN TGS 2nd gen.Scania P410.

Alex Miedema

Recent Posts

Beste Babette (deel 141) verboden de Pyramide te betreden

Beste Babette, de week begon met uitslapen, want jawel: Wingman en ik hadden lekker een weekje vrij! Eerst maar eens…

2 uur ago

De oogst van week 19 2021

Met onder andere de bijvangst van de nieuwe DAF, een wâldfrysk regiorondje om klompen te halen bij Scherjon, de vaste…

2 dagen ago

Stoere nieuwe Scania voor Sjoerd Jongema

Vanochtend (15 mei 2021) heeft Scania dealer Rinsma in Berlikum deze schitterende Scania R450 afgeleverd aan Sjoerd Jongema in Harlingen.…

2 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 19 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

3 dagen ago

Blogpost 10.000: JUBILEUMQUIZ

Dit is de 10.000e blogpost op alexmiedema.nl! Om dat feestje te vieren geef ik een paar mooie prijzen weg met…

5 dagen ago

Het antwoordformulier voor deelnemers van de jubileumquiz

Kopieer onderstaand formulier naar een mailtje, vul het in, en stuur het naar aamiedema apenkont gmail.com (met twéé a's aan…

5 dagen ago