Adventum Coupe: eerbetoon aan de oer-Range Rover


De Range Rover is toch wel de originele SUV: een luxe koets op een offroad chassis. Vooral de driedeurs versie van de oer-Range Rover weet ik goed te waarderen, en met mij vele anderen. Helaas is de huidige generatie Range Rover niet meer te krijgen in de carrosserie-variant. Voor Maurik van den Heuvel reden genoeg er zelf dan maar een te laten ontwikkelen. Dit uiteraard in samenwerking met zijn vaste partners op dit vlak, Niels van Roij design en coachbuilder Bas van Roomen.

Dit exemplaar wat bij Classis Youngtimers in Uden te bewonderen is, is het prototype. Je kunt er dus ook zelf een laten bouwen volgens eigen specificaties. Dit kan al vanaf €270.000,-.

Alle carrosseriedelen zijn door Van Roomen met de hand op vorm geslagen in aluminium. Vanaf de A-stijl tot de C-stijl is geen carrosseriedeel gelijk aan het model voor de massa. Alleen de motorkap, spatborden en kofferdeksel komen nog overeen. Wat vooral opvalt is dat de verticale ventilatie-openingen niet terug komen in het design. Deze waren alleen voor de sier en hadden geen toegevoegd nut. Niels van Roij hier over: “Vorm volgt functie! Deze nieuwe look laat de auto langer lijken. De lijnen van de deur dragen actief bij aan een eleganter zijaanzicht. Ook het interieur is grotendeels opnieuw ontworpen vanwege de grote veranderingen aan het exterieur.”

Met dank aan Classic Youngtimers voor de informatie (alhoewel zij volgens mij Range Rover niet mogen noemen, maar gelukkig heb ik genoeg autokennis dat zelf te zien) en de mogelijkheid dit voertuig te fotograferen.

Alex Miedema

View Comments

  • Mooi stukje!👏
    Mis alleen dat deze gebaseerd is op de Range Rover SV Coupe die Land Rover wilde produceren tot de besluit om het tijd/geld in andere projecten te investeren (al zijn er volgens mij 3 daadwerkelijk gebouwd) ;)

Recent Posts

Vissers Veluwse foto-archief: truckersbal en potje pullen

Erwin Visser: "Deze week was de week van hemelvaart. Na maandag al vrij geweest te zijn geweest zijn mijn collega…

14 uur ago

Beste Babette (deel 141) verboden de Pyramide te betreden

Beste Babette, de week begon met uitslapen, want jawel: Wingman en ik hadden lekker een weekje vrij! Eerst maar eens…

21 uur ago

De oogst van week 19 2021

Met onder andere de bijvangst van de nieuwe DAF, een wâldfrysk regiorondje om klompen te halen bij Scherjon, de vaste…

3 dagen ago

Stoere nieuwe Scania voor Sjoerd Jongema

Vanochtend (15 mei 2021) heeft Scania dealer Rinsma in Berlikum deze schitterende Scania R450 afgeleverd aan Sjoerd Jongema in Harlingen.…

3 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 19 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

4 dagen ago

Blogpost 10.000: JUBILEUMQUIZ

Dit is de 10.000e blogpost op alexmiedema.nl! Om dat feestje te vieren geef ik een paar mooie prijzen weg met…

6 dagen ago