Ford komt met nieuwe F-Max uitvoeringen: L en Blackline

Ford Cargo Turkije
Voor wie zich af vraagt of de Ford F-Max er nu ook in een andere uitvoering komt dan een 4×2 trekker met grote cabine: nee, helaas… Gelukkig is de Cargo nog steeds in productie! En die is nog niet uitontwikkeld, er is een nieuwe stuurbare achteras voor de 6×2 ontwikkeld. Maar daar gaan we het niet over hebben in dit artikel.
Ford F-MAXWaar we het wel over gaan hebben is de Ford F-Max. We beginnen met de L, hierboven. Deze heeft een langere wielbasis dan de reguliere F-Max, zodat er in plaats van de standaard 1.050 liter tank een 1.350 liter tank gemonteerd kan worden. Kun je ten minste 5.000 kilometer rijden zonder te tanken. Zul je je afvragen, hoe lang is die wielbasis dan? Die is 375 centimeter lang, en geen millimeter meer of minder. Meet maar na met je duimstok als je hem tegen komt!
Ford F-MAX
Het volgende nieuwtje is de Blackline, een exclusieve uitvoering van de Ford F-Max. Deze wordt in een oplage van 250 stuk gebouwd. Elke truck krijg zijn volgnummer (jammer dat we ze hier niet wat vaker zien, was een leuke ‘tellen met’ blog geweest) en een Blackline embleem op de deur. Ze worden in de kleur ‘maanstof’ (dat klinkt in het Engels toch cooler, moondust) gespoten, samen met ‘racestrepen’ in zwart met blauw. Ook de LED koplampen, wielen en spiegelkappen zijn in chique zwart uitgevoerd.
Ford F-MAX
Mooi hoor dat uiterlijk, maar wat heb je daar aan als je er in zit? Niks, dus Ford is ook aan de binnenkant aan het kleuren geweest. Zwarte stoelen met blauwe strepen (op de stoel zal ik het maar geen racestrepen noemen denk ik? ) en geborduurde details. Ook op het leren stuurwiel en in de kastjes boven het raam is men met een blauwe draad aan de slag geweest, terwijl het bed en de opbergruimte onder het bed juist weer zwarte details gedsigned hebben gekregen.
Ford F-MAX

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *