Het verhaal achter de ‘Bertford LZV’.


Bovenstaande foto plaatste ik onlangs in de groep ‘Historisch Transport’ op facebook. Dat ging niet ongemerkt voorbij, met meer dan duizend likes en 50 shares over de hele wereld. Natuurlijk kwam er veel commentaar van zelfbenoemde experts. Zo leerden we dat de combinatie 30 ton mee kan nemen en een extra grote radiator heeft. En dat dit in Nederland kan omdat er hier geen bergen zijn.

Die experts moet ik teleurstellen. Eigenaar Bert Woortman kan heel goed gekke auto’s bouwen, maar dit gaat zelfs hem te ver. Hij heeft zijn Bedford CF wel verbouwd, maar in het programma ‘paint’ op zijn laptop… Hier onder de originele foto. Knap stukje werk Bert, je hebt de wereld weer mooi bij de neus genomen!

Speciaal voor de mensen die willen klagen over het lzv deel van de titel heeft Bert de foto nóg eens bewerkt, nu als heuse roadtrain!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *