Spectaculaire onthulling voor Hijsen in het Nauw Scania


Een aantal weken geleden werd ik (Martin van Veldhuizen, red.) benaderd door Hijsen in het Nauw of ik eventueel kon regelen dat hun nieuwe Scania spectaculair onthuld zou worden. Natuurlijk zag ik direct mogelijkheden en in samenwerking met een bedrijf die gespecialiseerd is in licht en geluid en een videograaf hebben we een hele mooie vrijdagavond neer gezet. Eerst om 18:00 uur was de onthulling voor het personeel en om 19:30 uur was er een Facebook livestream waar we het kunstje nog een keer deden.

Op zaterdagmorgen reed ik weer naar Veenendaal waar ik had afgesproken met de jongens van Van den Hoek Truckfotografie om deze schitterende wagen vanuit alle “hoeken” vast te leggen.

Hijsen in het Nauw is gespecialiseerd in het verhuren van minihijskranen en zijn dagelijks met verschillende vrachtwagens onderweg met daarop een minihijskraan om te hijsen waar het eigenlijk onmogelijk is.

Om hun dienstverlening uit te breiden gingen ze op zoek naar een nieuwe vrachtwagen. Dat werd een rondom luchtgeveerde Scania R500 met een plat dak. De bakopbouw en de kraan is opgebouwd door RN Transporttechniek. De opgebouwde kraan is een Palfinger 53002 met een fly jib en heeft een vlucht van 30 meter en is voorzien van een 2,5 tons lier.

De trotse chauffeur Gerco die op vrijdagmiddag hoorde dat hij hier zijn werk mee mag gaan doen, gaat voor opdrachtgevers glas plaatsen. Met het grote bereik van de kraan is deze vrachtwagen daar erg geschikt voor.

Een heel gaaf detail is dat de totale lengte van de vrachtwagen binnen de 10 meter is. Zo is deze auto uitermate geschikt voor binnensteden waar deze waarschijnlijk regelmatig te vinden is en de totale lengte niet langer dan 10 meter mag zijn. Mochten ze een langere lading hebben dan de laadbak dan kan een deel van de achterbumper hydraulisch 1,5 meter worden uitgeschoven.

De door Scania Veenendaal geleverde truck is in de herkenbare huisstijl gespoten door EvE Spuiten en voorzien van extra accessoires zoals een lichtbak, gladde zonneklep, gespoten luchthoorns en unieke verlichting aan de zijkant en op de achterbumper. Onder de laadbak zitten een ruim aantal opbergkisten welke uitgevoerd zijn in geborsteld rvs. Drive in Style Truckstyling pakte de binnenkant aan waar ook wat subtiele rode elementen terugkomen.

Kortom, een uniek en strak geheel waar ze zeker heel trots op mogen zijn!


Tekst: Martin van Veldhuizen
Foto’s: Van den Hoek Truckfotografie en Martin van Veldhuizen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *