Een Toyota Celica T18 met Belgische poep


In Nederland is poep een veelgebruikt synoniem voor de (over het algemeen min of meer) vaste uitwerpselen die zich vanuit het darmkanaal via het watercloset naar ons geavanceerde rioolstelsel begeven. In België is het woord veel multifunctioneler. Als een Vlaming de liefde bedrijft is hij, zij of hen aan het poepen. Maar ook dat wat wij een kont noemen, wordt vaak een poep genoemd. En over die poep hebben we het hier.

De Toyota Celica T18 op deze foto’s heeft namelijk een kont die we in Nederland niet kennen. Wij hadden de liftback: met een grote ruit en achterklep. Ik dacht zelf altijd dat dat een coupé was. Fout! De Coupé is de versie op deze foto’s, met kont dus. Wel in België nieuw geleverd, maar nooit bij ons. Met dank aan Albert de Rooder voor de Toyota-gerelateerde informatie!

Ter vergelijk de versie die wij kregen:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *