Portena overgenomen: weer een Fries bedrijf minder

Onbekend meerdere (diverse merken)
Vandaag is aan de personeelsleden van Portena mede gedeeld dat het bedrijf over is genomen door NedCargo. Het 90 jaar oude bedrijf nam in 2017 zelf Bulstra nog over. De naam NedCargo komen we nog maar relatief kort tegen op de weg, tot 2011 stond er nog Van Uden op de trucks van het bedrijf.
Volvo FM 4th gen
Met de overname door een ‘grote broer’ hoopt Portena sneller, beter en met meer zekerheid stappen vooruit te kunnen maken. Volgens Stef Verweij en Ron Kleinsmit van het bedrijf sluiten de werkzaamheden en netwerken van Portena en NedCargo perfect op elkaar aan. Het is de bedoeling dat Portena en Bulstra eerst zelfstandig blijven binnen de NedCargo organisatie. Zowel de transport als het vastgoed is overgenomen.
Volvo FL 2nd gen
Portena is in 1932 opgericht, in een klein dorpje buiten Sneek. Via Langweer zijn ze nu uiteindelijk al weer jaren in Heerenveen gevestigd, niet ver van het Thialf ijsstadion. Het warehousecomplex heeft een vloeroppervlakte van meer dan 65.000 m² en een capaciteit van 100.000 palletplaatsen. Buiten Heerenveen zijn ook nog standplaatsen in Assen, Drachten en Zaltbommel. Men heeft 150 vrachtwagens, 180 stuks getrokken materieel en meer dan 250 man (en vrouw) personeel in dienst. Men werkt voor meer dan 1.500 opdrachtgevers. Een deel daarvan fietsenfabrikanten. Iedere dag gaan er 1.000 rolcontainers en 2.500 pallets door het crossdock heen.
MAN TGX 2nd gen
DAF XF Euro 6Volvo FM 2nd genMercedes-Benz Atego MP4Volvo FH 4th genVolvo FH 4th genVolvo FM 2nd genVolvo FE 1st genVolvo FM 3rd genDAF XF105DAF XF105Volvo FM 3rd genVolvo FE 1st genDAF 85CFMercedes-Benz Actros MP4

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *