Kooiker aan het gas met IVECO

Iveco S-Way
Na de overname van Brant Visser eerder dit jaar zijn nu voor het eerst nieuwe trucks gekocht, een viertal Iveco S-Way’s op gas. Nadat eerder de naam Althuisius al meer naar de achtergrond verdween lijkt het er op dat dit met Brant Visser ook gebeurt en men onder de naam Kooiker nu flinke stappen wil maken. Het officiële persbericht van IVECO lees je hier onder.
Iveco S-Way
​De nieuwe auto’s zijn uitgevoerd in de kleuren van Kooiker Logistiek. Directeur Jorne Hornstra van Kooiker Logistiek vertelt: “We zijn bezig met een aardige vernieuwingsslag de komende twee jaar. Deels regulier, maar er is ook wat in te halen over de afgelopen periode. Daarnaast is er na de overname sprake van een aanzienlijke groei. We hebben gekozen voor één uiting van al onze vrachtwagens en zullen geleidelijk aan het wagenpark in de kleuren van Brant Visser vervangen voor die van Kooiker Logistiek.” De andere twee IVECO’s gaan ingezet worden in 24-uurs pendeltransport tussen productielocatie en warehouse.
Iveco S-Way
Het zijn de eerste IVECO’s in het 140 vrachtwagens tellende gezamenlijke wagenpark van Kooiker Logistiek en Brant Visser. De keuze voor zowel IVECO als LNG is een bewuste, vertelt Hornstra. “We hebben voor LNG gekozen in het kader van verduurzaming. Wij als bedrijf zijn daar heel bewust mee bezig en de vraag van onze klanten naar milieubewust transport neemt eveneens toe. Dan is 1 en 1 al snel 2. Uiteraard hebben we ook heel kritisch naar de kostenkant gekeken. IVECO kwam het beste naar voren in het totaalplaatje. Met name de actieradius van 1.600 kilometer is een ijzersterk punt. Daarmee win je tijd. En ook qua kosten per kilometer kwam IVECO gewoon het beste uit ons onderzoek. We hebben bovendien onze research gedaan en horen louter enthousiaste verhalen over de IVECO’s op LNG.”
Iveco S-Way
Bij Kooiker Logistiek houden ze ook rekening met de wensen van hun werknemers. Hornstra: “Laten we eerlijk zijn: we zitten in een markt waar de chauffeur in toenemende mate een positie heeft door het chauffeurstekort. De chauffeurs die op deze auto’s gaan rijden zijn zonder uitzondering enthousiast over de keuze voor IVECO. Niet alleen qua merk en type, maar zeker ook qua uitrusting van een auto. Dat zit bij deze wagens meer dan goed. Ze zijn uitermate comfortabel ingericht en wij hebben ze ook laten voorzien van een standkachel en -airco.”
Iveco S-Way
De vier IVECO S-WAY’s NP zijn geleverd door Cornelis Bedrijfsauto’s in Leeuwarden, in nauwe samenwerking met IVECO NLS. Cornelis zal ook het onderhoud gaan verzorgen. De vestiging in Leeuwarden is gecertificeerd voor LNG-voertuigen. NP staat voor Natural Power vanwege de milieuvriendelijke en geluidsarme aandrijflijn. Het betekent 95% minder fijnstof, 95% minder CO2-uitstoot met biomethaan, 90% minder NO2, en het beste akoestische comfort in de cabine.
Iveco S-Way
De IVECO S-WAY NP is uitgerust met een 460 pk sterke cursor 13 motor en heeft 2.000 Nm koppel. Er is een dubbele grote LNG-tank. Beide kunnen 400 kilo LNG meenemen. Daarmee moet de truck afhankelijk van inzet en route ruim 1.600 kilometer ver mee kunnen komen. “Alle componenten zitten af-fabriek tussen de chassisbalken weggewerkt om ruimte te maken voor de twee grote 500-liter tanks. Dat maakt de S-WAY NP uniek ten opzichte van de concurrentie, legt Jan Terpstra van Cornelis Bedrijfsauto’s uit.
Iveco S-Way
Brant Visser onderdeel van Kooiker Logistiek
Kooiker Logistiek is opgericht in 1918 en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd als een full service dienstverlener in logistiek, opslag & distributie. Met inmiddels meer dan honderd jaar ervaring staan bij Kooiker Logistiek de klantvraag en -behoefte altijd centraal. De hoofdvestiging staat in Grou en het bedrijf heeft daarnaast locaties in Leeuwarden, Franeker, Drachten, Meppel en het Poolse Toruń. De vrachtwagencombinaties van Kooiker Logistiek rijden dagelijks naar bestemmingen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noord-Italië en Polen.
Iveco S-Way
Begin van dit jaar versterkte Kooiker Logistiek haar markpositie verder door logistiek dienstverlener Brant Visser uit Heerenveen over te nemen. Het bundelen van deze twee Friese transportondernemingen zorgt voor een landelijke speler met internationale slagkracht. Met deze overname anticipeert Kooiker Logistiek op de toekomstige ontwikkelingen binnen de logistieke sector. Door de samenvoeging is een bedrijf ontstaan van bijna 300 medewerkers, 140 trekkende eenheden en is er de beschikking over vier moderne warehouses met een totale opslagcapaciteit van meer dan 100.000 pallets.
Iveco S-Way

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *