Wat een schatje: PreZero gaat compact vuilnis ophalen rond Arnhem

Fuso Canter
Na het succes van de compacte vulniswagen in het centrum van Amsterdam heeft PreZero een tweede exemplaar laten bouwen. Deze Fuso Canter gaat vanuit vestiging Duiven in en om Arnhem het vuilnis ophalen op plekken waar een reguliere vuilniswagen iets te veel uit de kluiten gewassen is.
Fuso Canter
Voor de vulniswagennewbies, zoals ik, even een vergelijk. Een reguliere vuilniswagen kan tussen de 19 en 21 m³ en 10 tot 11,5 ton laden. Deze klein krachtpatser heeft een laadvolume van acht kuub en kan op kenteken 1.800 kilogram laden. Waar een reguliere vuilniswagen normaal slechts eens per dag naar de ‘stort’ (die al lang geen stort meer is natuurlijk) moet om te lossen mag deze een keertje extra richting Duiven rijden.
Fuso Canter
Gerhard Bloemen van PreZero over de keuze voor dit compacte model: “Hij is klein, wendbaar en smal. Ook is het een chassis tot maximaal 7500 kg. De VDK opbouw is slechts 200 centimeter breed, wat ideaal is voor binnenstedelijke inzet, bijvoorbeeld horeca en winkel afval inzameling in winkelgebieden. Voor service werkzaamheden en voor bijvoorbeeld afvaldumpingen ophalen is het voordeel dat er geen grote auto in de straat komt en deze vervolgens blokkeert.
Fuso Canter
Hierbij wil ik de gelukkige medewerkers die met deze machine mogen gaan besturen en bedienen alvast veel werkplezier toewensen! Met dank aan Wensink, Daimler Truck en met name PreZero voor de informatie!
Fuso Canter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *