Vijf jaar Finse voertuigfoto’s van Arjane Kerkhoven

In 2014 verscheen er al eens een artikel van Arjane Kerkhoven op deze site. Hier kun je de voertuigen zien die ze tijdens haar stage in Nieuw-Zeeland fotografeerde. Inmiddels woont Arjane al weer jaren in Finland met haar partner. Ondanks dat we niet meer zo veel contact hebben als vroeger, denken we nog wel vaak aan elkaar. Zo blijkt Arjane zonder dat ik het wist regelmatig voertuigfoto’s voor me te maken! Een paar dagen terug stuurde ze me de foto’s op die ze van 2017 tot en met 2022 heeft gemaakt, compleet met uitgebreide beschrijving.
De eerste vier foto’s maakte Arjane op 24 juni 2017 bij Oulainen, 100 km ten zuiden van Oulu (de grootste stad in het noorden van Finland). Het gaat hier om een Ponsse Caribou ‘forwarder’, voor het transport van boomstammen. Daarnaast nog twee Sisu’s, nog met Renault cabine, helemaal ingericht voor het transport van bosbouwmachines.De eigenaar van deze Datsun 120A (?) verbleef op 6 april 2019 in het Scandic Hotel Laajavuori in Jyväskylä.

Deze geweldige Kontio-Sisu kwam Arjane op 15 mei 2019 voorbij gereden in het centrum van Jyväskylä. Pipobaari betekent mutsenbar, blijkbaar bedrukken ze mutsen en kleding. Ze lijken niet meer te bestaan.

Drie juni 2019, 10 km ten noorden van Jyväskylä, op de hoofdweg, op familiebezoek. Dit soort huizentransport ziet Arjane regelmatig!

1 augustus 2019 in de haven van van Jyväskylä. Arjane: “Neste Rally Finland 2019, hier heb ik 4 dagen gewerkt als een soort beveiliger. Ik voorkwam dat mensen overreden werden door rally-auto’s die naar een andere locatie reden en zo. Hyundai van het Belgische team met Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul.”

Arjane: “Neste Rally Finland 2019. Vermoedelijk geen rally-auto, maar ter demonstratie. De Finse naam op de zijkant is Kuhanen.”

Arjane: “Neste Rally Finland 2019. Prijsuitreiking, team Spanje. Ik weet helaas niet welke divisie of welke plaats ze hebben gehaald (ik speelde bewaker op dat moment :P)”

10 augustus 2020, bij een rondje lopen door Jyväskylä.

19 december 2021, even terug ‘thuis’ in Breda.

21 juli 2022, een Ferrari F40 in Kyläkauppa Veljekset Keskinen (“dorpswinkel gebroeders Keskinen”, een groot en heel beroemd winkelcentrum) in het dorpje Tuuri in Finland. 140 km ten noordwesten van Jyväskylä, 330 km ten noorden van Helsinki. Vakantiefoto!

Zelfde dag, zelfde winkelcentrum: Lamborghini Aventador. Arjane: “Prijs: meer dan 1 miljoen euro in Finland. Van 0-100 in iets meer dan 2 seconden. 6,5 liter V12 motor, bijna 800 pk. Maximunsnelheid meer dan 350 km/h (aldus de Finse roddelpers). Het was blijkbaar enorm groot nieuws in de Finse roddelpers toen de eigenaar van het winkelcentrum (Vesa Keskinen) deze auto kocht. (iedereen leest dat hier). Die man is wereldberoemd in heel Finland.”

Hummer limousine, ook bij dit winkelcentrum. Meer over de eigenaar in het Engels lezen kan hier.

We sluiten af met de Secto Rally Finland 2022 (zelfde als Neste Rally, maar met een nieuwe sponsor). Deze keer waren ze bezoekers!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *