Met de Tamminga’s naar het Mega Trucks Festival 2022

Op zaterdagmiddag 10 december 2022, na de (helaas nipt verloren) volleybalwedstrijd, gingen we gedrieën (red: Arnold, Martina en Sjoerd) naar het Mega Trucks Festival in de Brabanthallen in Den Bosch. Door het latere tijdstip was het even zoeken naar een plekje, maar gelukkig ging 4er net iemand weg. Gauw uitstappen en naar de ingang. Het buitenterrein dachten ik (Arnold) na afloop wel te doen, ik heb op weg naar de ingang maar 3 voertuigen gefotografeerd, waaronder die van Trucks en die van Kleyn Trucks. (Hartelijke dank aan Kleyn voor het houden van een verloting, wij waren 1 van de gelukkige winnaars).
In de ontvangst hal stonden al de eerste trucks: eerst pontificaal een DAF XD demo van Truckland, er omheen al een aantal showtrucks en achterin al een snoepje: de DAF XG van Ruud Erven. Deze is door ons drieeën van meerdere kanten gefotografeerd.
Vervolgens na de kaartjes controle de rest van het evenement bezocht. Diverse bedrijven die trucks een persoonlijke tint geven gezien, incl. hun recente werk, een mooie line-up van nieuwe DAFs in de Truckland Showstraat, meerdere forse kranen gezien, en bij een van de importeurs een oude bekende gesproken die ik ruim 30 jaar niet had gezien (en ja, ik had wel met hem gevoetbald). Spierings stond er met hun City-boy en een simulator met VR-bril, er waren modelbouwers (al is 1:10 voor mij veel te groot, ik houd het bij 1:87 😉 ) en bergingstrucks. Daarbij zat een hele bijzondere: een RAM, van Van Riel. De eerste RAM die ik op de foto heb gezet. En het chassis voor een nieuwe truck voor Gerritse Tiel: een Scania 770S V8. Als ik de aanpassing zag, denk ik dat deze bij Veldhuizen Wagenbouw uitgevoerd is.
En verder: geniet van de foto’s!


Tekst en foto’s Arnold Tamminga.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *