4WD festival 2023: Leuk om te doen

Op de crossbaan in het Brabantse Berghem organiseerde het tijdschrift 4wd magazine hun festival voor mensen die van modder en zand houden. Nu voelde ik (Martijn) me daardoor aangesproken en ging op uitnodiging van de organisatie daar een kijkje nemen.

In de ochtend reed een aantal snelle terreinwagens hun rondjes over de baan, varierend van side by sides tot een paar hele dikke en op een goeie manier luide MAN trucks. Na de lunch was het circuit voor de mensen die met hun eigen terreinwagens rondjes over de baan mochten draaien en ook daar een flinke variatie. Van speciaal gebouwde Suzuki’s tot lekker oude Pajero’s en Rocky’s. En als je zin had mochten de toeschouwers ook een gratis rondje meerijden in de terreinwagen van een sponsor

In het rally bivak toonde diverse exposanten hun aanbod, varierend van automerken, accesoires om je terreinwagen op te leuken en complete custom voortuigen zoals een buggy op basis van een Chevrolet.

Maar als ik eerlijk ben was het denk ik vooral een leuk evenement als je zelf een terreinwagen hebt en lekker de baan op ging want buiten het rallybivak en de horeca was er te weinig te doen voor de toeschouwers. En de ingang die over een smalle trap over het circuit ging was leuk bedacht maar ik kan me niet voorstellen dat de mensen die slecht ter been zijn er erg blij mee waren. Kleine kritiekpuntjes die vast verbeterd kunnen worden.

Desondanks heb ik me best een paar uur goed kunnen vermaken, lekker autogekken onder elkaar in het Brabantse zand met hele diepe sporen.


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *