QBuzz gaat in Zuid-Holland-Noord met IVECO bussen rijden

Iveco Bus, het busmerk van Iveco Group N.V. voor zowel OV bussen als touringcars, heeft een belangrijke aanbesteding gewonnen voor de levering van 140 elektrische bussen aan Qbuzz, de openbaarvervoermaatschappij in het concessiegebied Zuid-Holland Noord (ZHN).
Iveco Crossway
Vanaf december 2024 zal Qbuzz 102 elektrische Crossway Low Entry bussen en 38 E-Way-bussen van 10,7 en 12 meter exploiteren. Deze nieuwe voertuigen vormen een uitbreiding van de bestaande vloot van elektrische gelede bussen die al door Iveco worden geleverd en momenteel door Qbuzz in de regios Groningen-Drenthe en Utrecht worden ingezet.

Domenico Nucera, opperhoofd van Iveco’s bussen-afdeling, gaf commentaar op de aankondiging: “Nu steden hun aanbod van duurzaam openbaar vervoer verder ontwikkelen, zijn we er trots op een sleutelrol te spelen in de transitie. Dit nieuwe contract met Qbuzz is een spannende volgende stap op het gebied van duurzaam openbaar vervoer. Ons gedeelde pad richting het verminderen van de milieu-impact van het openbaar vervoer in Nederland en het voldoen aan de veranderende behoeften van passagiers. We zijn blij om samen te blijven werken met Qbuzz om de planeet nog schoner en veiliger te maken.”

Gerrit Spijksma, CEO van QBUZZ, stelt: “Naast onze goede ervaringen met Iveco kwam het bedrijf met de beste combinatie tussen prijs en kwaliteit en dat gaf voor ons de doorslag.”

Beeld en informatie © 2023 Iveco Group NV

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *