Sipma Rolde, een echt familiebedrijf – Marco Havers

Scania R420
Scania L110

Former Sipma, was vroeger een handelaar in pootaardappelen en vestigde zich met zijn familie in 1923 in Rolde. Het bedrijf aan de Asserstraat kocht eind van de 20er jaren een Model T van Ford.
Scania L110
In de oorlog ’40-’45 werden de twee vrachtwagens gevorderd. Een aardappelsorteermachine vormde vanaf deze jaren tot aan de 50er jaren de basis van het bedrijf.
Scania 93
Gaandeweg kwamen er meer trucks in het bedrijf. In 1959 kwamen er trucks vanuit de legerdump, een Dodge en GMC. Hier werden agrarische producten, vee en veevoer mee getransporteerd.
Scania L110
In 1964 kwam er voor het eerst een splinternieuw bestelde truck in het bedrijf, dit mede door uitbreiding van opdrachten vanuit veel al de verpakkingsindustrie. In de jaren zestig reden er inmiddels 8 vrachtwagens bij het Drentse bedrijf.
Scania 124
In 1977 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de weg tussen Grolloo en Rolde.
Scania 124
Het bedrijf groeide en kreeg diverse opdrachtgevers erbij. Lag het accent eerst op stukgoed en agrarisch transport, later verlegde zich de focus van o.a. bakkers- en kruidenierswaren, verfproducten, conserven, verpakkingen en afval. De bestemmingen lagen veelal binnen de Benelux.
Scania 124
Scania 124
Vanaf de jaren negentig breidde het transport uit over de grenzen van de Benelux. Bestemmingen in heel Europa. Niets is te gek voor dit mooie bedrijf.
Scania 113
Scania L110
Sipma ging in de 21e eeuw samenwerkingsverbanden aan met enkele Noord-Nederlandse transportbedrijven.
Scania 113
Scania 113 Streamline

De crisis van 2008 heeft het bedrijf overleefd en nog steeds is het bedrijf een toonaangevende en veelzijdige onderneming met zo’n 50 vrachtwagens.
Scania meerdere
Scania 124
Scania 124
Tekst en foto’s Marco Havers. Marco beperkt zich hobbymatig tot Scania foto’s, maar er lopen en liepen meerdere merken bij Sipma.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *