Vredige DAF XGs voor de Koninklijke Landmacht

De landmacht neemt 19 nieuwe legergroene vrachtwagens van DAF Trucks NV in gebruik. Door een andere manier van aanbesteden heeft het Materieellogistiek Commando – MatlogCo de vrachtwagens extra snel beschikbaar voor de militairen van het Bevoorrading- en Transportcommando.

Na de overdracht van de trucks bij de DAF-fabriek in Eindhoven en een gebruikerstraining op de testbaan van de Nederlandse leverancier in Sint-Oedenrode, namen de chauffeurs hun voertuigen mee naar hun standplaatsen in Eindhoven, Harskamp, Assen en Den Helder.

De nieuwe vrachtwagens zijn aangeschaft ter vervanging van verouderde trucks en worden gebruikt voor goederenvervoer in vredesomstandigheden. De vloot voor dit type transport was sinds 2017 wit uitgevoerd, maar de vrachtwagens zijn op verzoek van de Landmacht nu weer groen. De trucks zijn daardoor weer herkenbaar als legervoertuigen.

Tekst en foto’s Koninklijke Landmacht

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *