Volvo FH 25 Year Special Edition – een eerbetoon op wielen

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25 Year Special Edition uit. De truck is beschikbaar als Volvo FH en Volvo FH16 en wordt gekenmerkt door een onderscheidend exterieur en interieur, superieur chauffeurscomfort en state-of-the-art functies.

De Volvo FH is met bijna 1 miljoen verkochte trucks een van de meest succesvolle modellen ooit in de branche. Rijden in deze truck werd voor miljoenen chauffeurs over de hele wereld een manier van leven. De Volvo FH 25 Year Special Edition is daarom niet alleen een hommage aan de truck zelf, maar ook een eerbetoon aan alle klanten en chauffeurs die dit icoon de afgelopen 25 jaar hebben bestuurd.

“De Volvo FH is het toonbeeld van een klantgerichte manier van denken en een model dat de afgelopen 25 jaar grenzen heeft verlegd. Deze prachtige Special Edition is daarom zowel een eerbetoon aan de eerste 25 jaar, als een startpunt voor het vervolg van onze succesvolle reis met klanten en chauffeurs”, zegt Claes Nilsson, president van Volvo Trucks.

Grote eer
“De eerste generatie Volvo FH betekende veel voor Volvo Trucks en de gehele industrie. Het was een mijlpaal; in feite was het een game changer die de perceptie over moderne vrachtwagens heeft veranderd. Werken aan het ontwerp van de Special Edition was een grote eer”, zegt Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer bij Volvo Trucks.

Het exterieur van deze speciale editie, met zijn zilver/grijze en oranje accentkleuren, verwijst naar de herkomst van de vrachtwagen. Het cijfer 25 verbeeldt het jubileum. Er zijn twee kleuren: een donkere, koelgrijze tint (Mammoth Tree Metallic) en glanzend rood (Crimson Pearl), een moderne variant op de originele rode cabinekleur uit 1993.

Bij het openen van de deur wacht de bestuurder een premium en luxueus interieur. Veiligheid is altijd belangrijk geweest in de Volvo FH. Dit wordt onderstreept door oranje details in allerlei onderdelen, van gordels tot gordijnen, vloermatten en reflecterende veiligheidsstickers op de deur. Met subtiele, maar toch duidelijke accenten, heeft het ontwerpteam voortgeborduurd op de focus op veiligheid en op de chauffeur, wat altijd al essentieel was in de Volvo FH. Om de fantastische rijervaring nog verder te verhogen, zijn de stoelen bekleed met een combinatie van gecapitonneerde stof en leer, wat zorgt voor uitzonderlijk comfort en design.

Deze Special Edition-truck belichaamt ook het feit dat de Volvo FH leider wil zijn en blijven op het gebied van innovatie. Hij bevat alle recente noviteiten en kan worden gespecifieerd met de gloednieuwe uitbreidingen op Volvo Dynamic Steering.

“Deze truck laat echt zien hoe Volvo Trucks vooruitgang boekt en de nieuwe standaard zet in de transportwereld, net zoals de Volvo FH dat sinds 1993 heeft gedaan”, zegt Tomas Thuresson, Global Long Haul Segment Manager bij Volvo Trucks. “Het is een fantastische uitvoering die eer betoont aan deze uitstekende truck en de miljoenen mensen – klanten, chauffeurs en fans – die al 25 jaar betrokken zijn bij de Volvo FH.”

Feiten Volvo FH 25 Year Special Edition:
– Volvo FH en FH16 Globetrotter (hoge slaapcabine) of Globetrotter XL (extra hoge slaapcabine)
– Twee kleuren: Crimson Pearl of Mammoth Tree Metallic.

Volvo FH 25 jaar Special Edition interieur en exterieur:
– Globetrotter-logo
– Striping
– Emblemen
– Bijpassend interieurontwerp (gordijnen, vloermatten, stoelen, reflecterende veiligheidsstickers op de deur enz.).

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *